JUHTKIRI Sünge kevad

Saarte Hääl
Copy
Kaunist kevadet varjutab koroonakriis.
Kaunist kevadet varjutab koroonakriis. Foto: FREEPIK / TÖÖTLUS

Ülestõusmispühad peaksid olema rõõmupühad ja kevad lootuse aeg. Paraku lasub meist paljude hinges mure ja äng, mis ei lase päikeselistest kevadilmadest täit rõõmu tunda.

Salakaval koroonaviirus ohustab mitte üksnes eakaid, vaid võib saatuslikuks osutuda ka palju noorematele. Kuressaare haiglas hooldajana töötanud Ulvi lahkus kõigest 53-aastasena. 

Eesti esimene tervishoiutöötaja, kes kaotas elu koroonaviirusele. Inimene, keda lähedased ja tuttavad kirjeldavad südamliku ja alati empaatilisena.  

Viiesajale lähenev koroonaviirusesse nakatunute arv Saare maakonnas ei kajasta paraku tegelikkust, mis võib olla kordi hullem, kui näitab ametlik statistika. Kui paljud meist tegelikult viirusekandjad on, ei tea keegi. 

Paraku leidub neid, kes endast ega teiste elust ja tervisest ei hooli. Paar pildikest aprillikuisest Kuressaarest. Kortermajade rajoon. Seltskond naudib kevadet. Lauaviina pudel liigub ringi suult suule. 

Hetkeks, mil politseipatrull kohale jõuab, on pudel turvaliselt peidus ühe seltskonnaliikme kotis. Kui politsei lahkub, ilmub pudel kotist välja, et uuele ringile minna. 

Kuressaare äärelinn. Seltskond istub pingil, ühel naisterahval jookki kaasas. Kallab märjukese topsi ja laseb selle ringi käima. Kõik joovad ühest topsist. 

Üks poiss seltskonnast kannab kaitsemaski. Kui tops temani jõuab, võtab ta maski eest, rüüpab sõõmu ja paneb maski ette tagasi. Korralik noormees?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles