Saaremaa turismitalud valmistuvad jäiseks suveks

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VÄHEMALT VÄRSKES ÕHUS: Läinud nädalal saagis Jurna peremees Mati Tarvis koos naisega ära veel 2003. aastast pärinevad puidust remondijäägid, sel nädalal seavad turismitalunikud aga üles kuldnokapuure.
VÄHEMALT VÄRSKES ÕHUS: Läinud nädalal saagis Jurna peremees Mati Tarvis koos naisega ära veel 2003. aastast pärinevad puidust remondijäägid, sel nädalal seavad turismitalunikud aga üles kuldnokapuure. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Null on number, mis lähikuudel iseloomustab nii meie turismitalude kundede arvu kui ka käivet. Külastajate puudus pitsitab enim neid, kellele majutus- ja toitlustusteenuse pakkumine on põhiline sissetulekuallikas ning kes äri edendamiseks võtnud laenu.

Suvi tuleb tänavu kindlasti teistsugune, ütles Saaremaa vallavanem Madis Kallas esmaspäeval sotsiaalmeedia otselülituse ajal kodanike küsimustele vastates. Ta juhtis tähelepanu teadlaste antud soovitusele suuremad üritused ära jätta ja nentis, et samaga tuleb arvestada ka Saaremaal. “Kindlasti jäävad mingid meetmed kehtima kogu suveks,” lausus ta.

Jurna turismitalu peremees Mati Tarvis tõlkis sõna “teistsugune” turismiettevõtjate keelde: see suvi jääb vahele. “Ja mitte 80 protsenti nagu mandril, vaid 100 protsenti, sest meie oleme täiesti uppunud laeval,” ütles ta Kadi raadio saates “Keskpäev”. 25 aastaga on Jurna klientuur kujunenud selliseks, et 90% külastajatest on välisturistid. “Nemad kindlasti ei tule. Üks grupp teise järel, kes juba läinud septembris majutuse broneerisid, võtavad neid maha. 1. juulini on meil klientide arv null,” nentis Tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles