Terviseameti juht: me ei teadnud selle viiruse võimekusest

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
27.02.2020, Tallinn. Terviseameti pressikonverents Eesti esimese koroonaviirusnähu kohta. Pildil terviseameti peadirektor Merike Jürilo. FOTO: MADIS VELTMAN/POSTIMEES
27.02.2020, Tallinn. Terviseameti pressikonverents Eesti esimese koroonaviirusnähu kohta. Pildil terviseameti peadirektor Merike Jürilo. FOTO: MADIS VELTMAN/POSTIMEES Foto: Madis Veltman

Terviseameti peadirektor Merike Jürilo ütles toimunud pressikonverentsil, et eile tagasi astunud Madis Kallas ei süüdista terviseametit.

Merike Jürilo oli eile Kallaselt küsinud, et kas Terviseamet on põhjus, miks saatuslik võrkpallimäng Saaremaal korraldati ning sai vastuse, et asi polnud vaid selles. „Ta (Kallas) vastas väga kenasti, et tegemist on komplekse küsimusega ja põhjuseid on erinevaid,” vahendas Jürilo oma vestlust vallavanemaga. Ta rõhutas veelkord, et nii vallavanem kui Terviseamet on varem öelnud, kuidas otsuseid tehti tol ajal saada olnud parimate teadmiste põhjal. Jürilo sõnul ei olnud veel märtsi alguses mitte keegi Euroopas, WHO-s ega Euroopa nakkustõrjekeskuses tegelikult teadlikud selle viiruse virulentsusest, mis järgnes märtsi keskpaigast.

„Ja loomulikult tagantjärele tarkuseni oleksime võinud teha mõnda asja teisiti, aga otsuseid saab teha, tuginedes sellele infole, mis on olemas,” ütles ta. Merike Jürilo on varem korduvalt kinnitanud, et tema oma ametis tagasi ei astu, kuna see viiruse levikut ei takistaks. Ta keskendub pigem tööle viirusest lahti saamiseks.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas ütles eile tagasi astudes, et ei süüdista kedagi, kuid ajas tagasi vaadates on selgelt näha kuidas vallavalitsusele võrkpallimängu korraldamise kohta antud võimaliku ohu hinnang oli ekslik.

„Vallavalitsuse juhina ei suutnud ma sel ajahetkel olukorda piisavalt kriitiliselt hinnata ega saadud infot ümber lükata,” ütles Kallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles