Justiitsminister Raivo Aeg: Saaremaa piirangute leevendamine on põhjendatud

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Justiitsminister Raivo Aeg.
Justiitsminister Raivo Aeg. Foto: SANDER ILVES/POSTIMEES

Justiitsminister Raivo Aeg on rahul valitsuse otsusega avada taas ühendus Saaremaa ja mandri vahel ning leevendada Saaremaa teenindus- ja kaubandusettevõtetele seni kehtinud piiranguid.

Justiitsministri sõnul on viiruse levik tabanud Saaremaad valusamalt kui teisi Eesti maakondi. Samas näitavad arvud, et viiruse levik Eestis ja Saaremaal on aeglustunud ning seetõttu on põhjust leevendada ka Saaremaale kehtestatud täiendavaid piiranguid.

„Põhjus, mis Saaremaa piirangud on seni töötanud peitub paljuski selles, et inimesed ise on käitunud vastutustundlikult ning seatud piirangutest kinni pidanud. Kui me jätkame liialt karmide piirangutega põhjendamatult kaua siis muutub ka inimeste endi suhtumine ning see võib viiruse levikut hoopis soodustada. Ma ei näe täna põhjust, miks saartel peaksid võrreldes Mandri-Eestiga kehtima eripiirangud toitlustuse, majutuse ja teeninduse osas,“ ütles Aeg.

Samuti lisas Aeg, et maikuus tuleb kaaluda vaba liikluse taastamist mandriga kõigile Saaremaa elanikele. Aegi sõnul on praegu õige astuda samme selleks, et alustada tagasipöördumist normaalse elukorralduse juurde. „Peame pidevalt jälgima piirangute leevendamise mõju nakkuse levikule ja riskigruppi kuuluvate inimeste tervisele, kuid tavapärase elurütmi ja majanduse taastamine on oluline, sest see tagab inimestele töö ja sissetuleku."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles