Investeeringutoetuse elluviimiseks antakse pikendust

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Euro/raha.
Euro/raha. Foto: unsplash.com

Maaeluministeerium kavatseb ühe aasta võrra pikendada põllumajandusettevõtete tulemuslikkuse parandamise investeeringutoetuse 2018. a taotlusvooru tähtaegu.

Aprillis pöördus Saaremaa finantsmajanduskonsulent Mai Vaher maaeluministeeriumi poole palvega  pikendada 2018. aasta lõpul ja 2019. aasta algul taotletud investeeringu tegemise tähtaegu. Seoses Covid-19-ga Saaremaale ja Hiiumaale kehtestatud väga rangete piirangutega olid takistatud nii ehitustööd kui ka ehitusmaterjalide tarnimine. Seega tekkis Vaheri sõnul olukord, kus paljud põllumajandustootjad ei suuda täita investeeringutoetusele ettenähtud nõudeid. Ehitustöödega graafikus püsimist pidurdas ka soe ja liigniiske talv, mis takistas näiteks kaeve- ja mullatööde tegemist.  

Maaeluminister Arvo Aller vastas Vaherile, et maaeluministeerium mõistab COVID-19 viiruse levikust tulenenud põllumajandustootja rasket olukorda investeeringute elluviimisel ja kavandab sellest lähtuvalt investeeringute elluviimise tähtaja pikendamist. 

Alleri sõnul valmistab maaeluministeerium ette määruse muudatust, millega pikendatakse  2018. aasta taotlusvoorust toetuse saanutel ühe aasta võrra nõude täitmist, mille kohaselt peab olema ellu viidud vähemalt 20 protsenti kavandatava ehitustegevuse abikõlblikust maksumusest. Samuti plaanib riik pikendada kõikidel 2018. a taotlusvoorust toetuse saanutel lõpliku tegevuste elluviimise ja toetuse abil ostetud või ehitatud investeeringuobjekti sihtotstarbelise kasutusse võtmise tähtaega täiendavalt ühe aasta võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles