Grand Rose´i spaa on sunnitud koondama 25 töötajat

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Grand Rose spaa bassein.
Grand Rose spaa bassein. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Läinud nädalal esitas töötukassale kollektiivse koondamisteate Saaremaal registreeritud OÜ Spa Tours, mis haldab Kuressaares Grand Rose´i spaahotelli, Tallinnas Viimsi spaad ning Narva-Jõesuu Meresuu spaahotelli ja Atlantic H2O veeparki.

Spaadest koondatakse 114 töökohta, neist Saaremaal 25. “Jah, oleme teinud kollektiivse koondamise teate 25 Grand Rose’i töökoha osas,” kinnitas Saarte Häälele eile spaade tegevjuht Hardi Kerde. Tema sõnul sõltub koondamise aeg töötajate tööstaažist ja valitsuse abimeetmetest.

Grand Rose on praeguseks olnud suletud kaks kuud. Hotell avatakse uuesti sel reedel ehk 15. mail. Samuti saab Kerde sõnul alates reedest tarbida roosispaas taas ilusalongiteenuseid ja külastada restorani.

Eelmisel nädalal esitas töötukassale kollektiivse koondamisteate 15 asutust üle Eesti, kelle esialgselt esitatud info alusel kavatsetakse koondada 554 töötajat. Eriolukorra algusest alates on esialgse koondamisteate esitanud 97 asutust, seejuures puudutavad teated 2509 töökohta. 

Lõpliku, läbirääkimiste perioodile järgneva koondamisteate on alates eriolukorra kehtestamisest esitanud 53 asutust ning koondatud on 1063 töökohta.

Läinud nädala seisuga oli Eestis töötuna arvel 49 741 inimest ning registreeritud töötuse määr oli 7,7%. Nädala jooksul registreeriti 2052 uut töötut. Alates eriolukorra väljakuulutamisest on registreeritud töötus kasvanud kõigis maakondades.

Saare maakonnas on viimastel andmetel töötuna arvel 982 inimest. Läinud nädalal samal ajal oli meil töötuid 965. Töötuse määr maakonnas on praegu 6,3%.

Töötasu hüvitist on eilehommikuse seisuga määratud Eestis 12 978 asutuse 104 931 töötajale. 85 622 inimest on saanud hüvitist ühe kuu eest ja 19 309 inimest kahe kuu eest. See on ka maksimaalne periood, mida tööandja saab taotleda. Määratud hüvitiste kogukulu Eestis on üle 114 miljoni euro.

Saare maakonnas on alates hüvitise kehtestamisest määratud toetus seni 2140 inimesele. 

Hüvitiste brutosumma ulatub maakonnas viimastel andmetel ligi 1,8 miljoni euroni. Seni on enim maakonda määratud toetussummast tulnudki SPA Toursile, kus hüvitise saajate arv ulatub 281-ni ning hüvitiste brutosumma ligi 309 000 euroni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles