Kolme päevaga on lennanud Kuressaare-Tallinna vahet 16 reisijat

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Laupäevast taastunud pealinna lennuliinil on esialgu olnud reisijaid veel üsna vähe. 

Transaviabaltika volitatud esindaja Rene Must rääkis Saarte Häälele, et lennuühendus taastus 9. mail ja kokku on nad teenindanud esimesel kolmel lennupäeval, mille sisse jääb neli lendu Tallinna-Kuressaare-Tallinna liinil, 16 reisijat.

Musta kinnitusel kasutavad reisijad enne lennukisse sisenemist lennujaama ooteruumis olevat desovahendit käte desinfitseerimiseks ning enamus reisijaid kannab ka maske. Desovahendi ja maski kandmise soovitust jagab teiste hulgas ka lennujaama check-in töötaja.

„Reisijad hoiavad lennukis kahemeetrist vahet, nad istuvad üle ühe istmerea,“ kirjeldas Rene Must. Lennumeeskond kannab seejuures kaitsekindaid ja reisijatega suhtlev meeskonnaliige näomaski. Lennuki juhtimise ajal lennumeeskond maske kanda ei saa. Lennuk desinfitseeritakse pärast iga lendu Tallinna lennujaamas.

Must selgitas veel, et lennuki kliimasüsteem töötab järgmiselt: väljast võetav õhk kuumutatakse kompressoris ca 250 kraadini ja siis jahutatakse ning suunatakse sõitjate salongi. Salongi põranda all asuv klapisüsteem väljastab pidevalt õhku. Seega õhu ringlemine toimub ülevalt alla. Lennumeeskonnal on aga omaette autonoomne kliimasüsteem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles