Valla toidupakk jättis osa peresid külmaks

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
"Neid, kellel jäi toidupakk üldse välja võtmata, oli meie andmetel vaid mõned üksikud," ütleb vallavalitsuse haridusnõunik Meelis Kaubi.
"Neid, kellel jäi toidupakk üldse välja võtmata, oli meie andmetel vaid mõned üksikud," ütleb vallavalitsuse haridusnõunik Meelis Kaubi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuigi Saaremaa vallalt said toidupaki ainult need Kuressaare õpilased, kes seda soovisid, ei kiirustanud sugugi kõik pered oma laste söögikraami ära tooma.

"Lastevanemate poolt toidupakkidel kauplustes järelkäimine on mõnede koolide osas teinekord veninud," ütles Saaremaa tarbijate ühistu juht Kalle Koov. "Oleme neid koole iga päev sellest ka informeerinud."

Vallavalitsuse haridusnõuniku Meelis Kaubi sõnul võtsid maakoolide õpilaste välja kõik neile ettenähtud toidupakid.

Enne, kui Kuressaare õpilastele toidupakke jagama hakati, tegid koolid küsitluse, et selgitada välja need, kes toidupakki ei soovi. Kaubi andmeil neid peresid, kes toidupakist ära ütlesid, väga palju ei olnud. Loobunute arvelt said koolid aga söögikraami ümber jagada neile peredele, kes toiduabi rohkem vajasid. Samas leidus ka neid peresid, kes ei jõudnud õigel ajal pakki välja võtta ja kellel võimaldati seda teha hiljem.

"Neid, kellel jäi toidupakk üldse välja võtmata, oli meie andmetel vaid mõned üksikud," lausus Kaubi.  

Tema sõnul valmistab vallavalitsus praegu ette toidupakkide jagamise teist ringi. "Siin on tulemas muudatusi, kuid need tuleb enne koolidega läbi arutada," rääkis Meelis Kaubi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles