Teatri suvelavastuse saatus selgub täna

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kuressaare Teatri juht Piret Rauk.
Kuressaare Teatri juht Piret Rauk. Foto: Saarte Hääl

Kui Mihki talu õues õnnestub kaks pluss kaks reeglit rakendada nii, et etendusi saab anda majanduslikus mõttes piisavale hulgale vaatajatele, siis annab Kuressaare teater oma tänavuse suvetüki, August Mälgu “Õitsva mere” lavaletoomiseks rohelise tule.

Selleks mõõdavad Kuressaare teatri töötajad mängupaigaks kavandatud taluõue täna täpselt üle ja hindavad, kui palju saab sinna paigutada vaatajakohti nii, et etendus oleks kõigile korralikult nähtav ja kuuldav.

“Tribüüni ei ole mõtet tellida ja me peame panema üksikud toolid. Seetõttu tuleb kindlaks teha, kui kaugele publikuala võib ulatuda, nii et ka tagumistes ridades inimesed näevad ja kuulevad. Vähem kui 150 inimesele ei ole mõtet mängida,” selgitas teatri loomejuht Aarne Mägi. Ta märkis, et ükski instants ei ole hetkel ka teatanud, et vabaõhuetendustel saab rakendada mõnd muud reeglit, mistõttu on pisut nõutud kõik teatrid.

Teatri sihtasutuse juhatuse liige Piret Rauk oli optimistlik ja arvas, et etendus saab siiski tehtud ja vaatajateni toodud. Lõplik otsus tehakse pärast mängupaiga ülevaatamist ja lavastajaga konsulteerimist.

Mis lavastusega seotud inimestesse puutub, siis nendega sõlmitud kokkulepped kehtivad ja proovidega saab alustada vastavalt varasematele plaanidele. Näitemängu kirjutab ja lavastab Madis Kalmet, aluseks on nii romaan ise kui ka Andres Särevi dramatiseering, mille tõi 1988. aastal lavale Rakvere teater.

“Õitsev meri” on teatri koostööprojekt Saaremaa muuseumi ja kohaliku kogukonnaga. Lavastuses on kuus-seitse keskset tegelast, keda kehastavad teatri enda noored näitlejad, lisaks saab osatäitjatena näha Arvi Mägit, Elar Vahterit, Loviise Kapperit, Grete Jürgensoni. Esietendus on kavandatud 24. juulile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles