Huviharidusest loobusid distantsõppe ajal vaid vähesed

Copy
Orissaare muusikakool.
Orissaare muusikakool. Foto: Erakogu.

Kuigi eriolukorra tõttu said Saaremaa valla huvikoolid pakkuda üksnes distantsõpet, loobusid sellest võimalusest vaid vähesed õpilased.

Vallavalitsuse noorsootöö ja huvihariduse peaspetsialist Lindia Lallo sõnul saavad lapsevanemad ka Saaremaa vallas kogu õppeaasta jooksul taotleda huvihariduse ja huvitegevuse riiklikku toetust.

"Seda soovitust me valla poolt ka jagasime," lausus Lallo. "Meie munitsipaalhuvikoolidele edastati sõnum läheneda õppetasude osas juhtumipõhiselt ning teha vastavad otsused."

"Kuressaare kunstikoolis oli õppest ärajäämisi ja seega ka arvete tühistamisi erinevatel põhjustel," ütles Kuressaare kunstikooli direktor Boris Šestakov.

Tema sõnul põhines kunstikooli kaugõpe valdavalt iseseisval tööl ja lapsed tundsid puudust vahetust juhendamisest.

Direktori andmeil jäi õppest loobunute osakaal alla nelja protsendi, ent neid, kes kevadel kunstikooli õpingud katki jätavad, on olnud ka varasematel aastatel.

Kuressaare muusikakooli õpilastest loobusid üksikud. "Neile lastevanematele, kel on olnud küsimusi, ka õppetasu osas, on jagatud selgitusi ja leitud juhtumipõhiselt lahendusi," kinnitas Lindia Lallo.

"Paraku on muusikahariduse andmine individuaaltundide näol väga kallis," tõdes muusikakooli direktor Tarmo Berens. "Jagades lapse ühes kuus saadud tunnid õppetasuga (40 eurot), ei kata see tavaolukorras tundide andmiseks vajalikku ressurssi, seepärast kompenseerib ligi 4/5 kooli kuludest kohalik maksumaksja."

Orissaare muusikakooli direktori Martti Nõu hinnangul pole eriolukord kooli tegutsemisele suurt tagasilööki andnud. "On olnud üksikud pärimised õppemaksu kohta ja mõned loobumise signaalid osalt lapsevanematelt, aga olen palunud otsustamise sügisesse lükata," rääkis Nõu.

Tema sõnul võib uuel õppeaastal olla neid, kes õpingute jätkamisest loobuvad. "Samas tahab meile tulla ka uusi õpilasi – seega õpilaste koguarv tõenäoliselt ei vähene," lausus Nõu.

Õppetasu maksmise kohustus Saaremaa spordikoolis ja Kärla muusikakoolis taastatakse alates 18. maist, ent maikuu õppetasu loetakse tasutuks märtsikuu eest esitatud arve ettemaksu osa tasumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles