Koroonakonverentsil astuvad üles Madis Kallas ja Edward Laane

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Saaremaa endine vallavanem Madis Kallas
Saaremaa endine vallavanem Madis Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eesti Päevalehe korraldataval koroonakriisile pühendatud konverentsil kõneldakse kriisi õppetundidest, valearvestustest ja seni rääkimata lugudest.

Eesti Päevaleht korraldab 10. septembril koroonakriisile pühendatud konverentsi, kus õppetunde, emotsioone ja edulugusid räägivad inimesed, kes viimased kuud on pausideta tegelenud kriisi ning selle mõjuga.

Esinevad peaminister Jüri Ratas, Saaremaa endine vallavanem Madis Kallas, Saaremaa haigla ravijuht Edward Laane, terviseameti eriolukorra meditsiinijuht Arkadi Popov, Tallinki juhatuse esimees Paavo Nõgene, Eften Capitali juht Viljar Arakas, Omniva pakiäri juht Andre Veskimeister, Estraveli juht Anne Samlik.

Delfi ja Eesti Päevalehe peatoimetaja Urmo Soonvald märkis, et kuigi kriis ei ole läbi, on ühiskond sellega pidanud leppima. „Oleme viimased kaks kuud elanud uues ja karmis reaalsuses. Oleme kõik pingutanud, et nii meditsiiniline kui majanduslik kriis võimalikult kiiresti läbi saaks. Viimaste kuude kogemused on meid karastanud ja õpetanud. Vaatamata, nn uued kogemused sadasid kaela ehmatava šokina,“ lausus Soonvald.

„Meie konverentsil on võimalik kuulata, kuidas jõudis koroonakriis valitsuse töölauale ja kuidas algas tegutsemine, kuidas reageeriti Saaremaal ja kuidas said hakkama meie tublid arstid ja ettevõtjad. Kõikide lood on erinevad, aga üldistused ja õppetunnid võiks olla kasulikud meile kõigile. Täna, mil kriis ei ole veel läbi, on õige aeg kaardistada õppimiskohad ja arutada muudatuste üle, mis meid paratamatult ees ootavad,“ rääkis Soonvald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles