Vald lükkas raha eraldamise Rootsi lennuliinile aasta edasi (1)

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Lennuk. Foto on illustreeriv.
Lennuk. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Tänavu mai keskpaigast käivituma pidanud Stockholmi–Kuressaare lennuliini plaan pole maha maetud, ehkki koroonast tingitud üleilmse segaduse tõttu lükkus avamine aastakese edasi ning rootslaste lennufirma on samal ajal läbimas ka saneerimist.

Saaremaa abivallavanem Kristiina Maripuu tõdes, et nad on kuude lõikes olnud kontaktis nii Rootsi lennufirmaga Braathens Regional Airlines (BRA) kui ka BRA emafirmaga Braganza. "Ka tänases kirjavahetuses on reorganiseerimisprotsessi kommenteerides kinnitatud, et senised Saaremaad puudutavad plaanid ja kokkulepped on endiselt jõus," sõnas Maripuu.

Koostööleping Stockholmi–Kuressaare lennuliini käivitamiseks sai sõlmitud tänavu 30. jaanuaril ja uus liin oli kavas avada 15. maist. Paraku ei saanud COVID-19 levikust põhjustatud eriolukorra tõttu jätkata lepingus kokkulepitud ajakavaga. "Sel aastal ei ole valla eelarvest lennufirmale raha eraldatud ja neljapäevasel istungil muutis vallavolikogu vastavalt ka möödunud aasta 20. detsembri otsust, mis puudutab lennuliiniga seotud rahaliste kohustuste võtmist," rääkis abivallavanem.

Teisisõnu saab kolme aastat hõlmav lepinguline kohustus poolte kokkuleppel aasta võrra edasi lükatud, täpsustas Maripuu. "Juba öeldut korrates, siis praegune koostöölepe kehtib ja vastupidise kommenteerimine on ennatlik," nentis ta. "BRA emafirma esindaja sõnul hoiavad nad meid võimalike muudatustega aegsasti kursis."

Kehtiva kokkuleppe kohaselt doteeritakse Saaremaa valla eelarvest liini kolme aasta jooksul kokku kuni 180 000 euroga. Kuressaare ja Stockholmi Bromma lennujaama vahet peaks tulevast aastast saama lennata alates mai keskpaigast kuni septembri keskpaigani. 

72-kohaline ATR 72-600 pidi hakkama lendama esmaspäeviti ja reedeti ning hooaja vältel pidi toimuma 36 edasi-tagasi reisi. Lend lennujaamade vahel kestab vähem kui tund aega ning ühe otsa pilet maksab ca 80 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles