Vallavalitsus jättis oma seaduserikkumise menetlemata

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Rulasõitja. Foto on illustratiivne.
Rulasõitja. Foto on illustratiivne. Foto: freepik.com

Saaremaa vallavalitsus ei näinud põhjust algatada distsiplinaarmenetlust seoses sellega, et Kuressaare rannaalale paigaldati rulapark ilma kohustusliku detailplaneeringuta ning küsimata jäeti ka muinsuskaitse eritingimused. 

Jaan Leivategija
Jaan Leivategija Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Rikkumine siluti esialgu ajutise ehitusloa väljastamisega. Novembris ütles toonane vallavanem Madis Kallas, et majasiseselt algatati distsiplinaarmenetlus selgitamaks välja, kuidas selline asi juhtuda sai. Nüüd ütles abivallavanem Jaan Leivategija, et menetlust ikkagi ei alustatud. 

“Kontrollisime ehitusloa menetluse asjaolusid ja leidsime, et distsiplinaarmenetluse algatamine ei ole antud juhul põhjendatud,” lausus abivallavanem. 

Ta tõdes, et ehitusloa väljastamisel tehti vigu, kuid need olid tekkinud planeeringu tõlgendamisest, mitte ametialasest rikkumisest. Nüüd koostatakse menetlemiseks täpsemad juhised, mis aitaksid tulevikus taolisi vigu vältida.

Tänaseks on valminud ka uued muinsuskaitse eritingimused, mis ütlevad, et ebaseaduslikult paigaldatud rulapark tuleb teisaldada, kuna see on liiga lähedal linnusele, puiesteele ja Albert Uustulndi monumendile ning visuaalselt häiriv. 

Oma vastuseisu ebaseaduslikule rulapargile on avaldanud mitmed Saaremaaga seotud arhitektid. 

Vallavalitsusest on Saarte Häälele aga öeldud, et betoonist rulaparki teisaldada ei kavatseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles