Aasta gümnasistid on Hedili Nõu ja Uku Pokk

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Merit Matt, Hedili Nõu, Linda Levit, Uku Pokk ja vallavanem Mikk Tuisk
Merit Matt, Hedili Nõu, Linda Levit, Uku Pokk ja vallavanem Mikk Tuisk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavanem Mikk Tuisk andis eile Kuressaare raekojas üle aasta gümnasistide stipendiumid Kuressaare gümnaasiumi õpilasele Hedili Nõule ja Uku Pokile Saaremaa ühisgümnaasiumist. Viimane sai ka noorte kaunite kunstide stipendiumi, laste arvestuses oli stipendiaat Lagle Levit. 

Heidili Nõu.
Heidili Nõu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Hedili Nõu on üks sel aastal gümnaasiumi kuldmedaliga lõpetavatest noortest. Uku Pokk on silmapaistev etleja, kes on läbi aastate noppinud laureaaditiitleid, grand prix´sid ja eripreemiaid nii maakondlikel kui ka üleriigilistel konkurssidel. Lagle Levit on Orissaare muusikakooli klaverieriala andekas ja tegus õpilane, kes on edukalt esindanud muusikakooli mitmetel konkurssidel ja festivalidel. 

Samuti tunnustas vallavanem rahvusvahelisel loodusteaduste olümpiaadil Kataris pronksmedali pälvinud Saaremaa ühisgümnaasiumi 9. klassi õpilast Merit Matti. Raekotta olid kutsutud neli tunnustatut ja aineolümpiaadidel edukalt esinenud õpilased. 

Uku Pokk.
Uku Pokk. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa valla stipendiumid antakse lastele ja noortele õppe- ja teadustöö ning loomingulise tegevuse toetuseks. Kaunite kunstide laste stipendium on 250 eurot, noorte stipendium 375 eurot ja aasta gümnasisti stipendium 500 eurot.

Saaremaa valla gümnaasiumides on sel aastal tõeline medalisadu: kokku 36 medaliga lõpetajat. Hõbemedaleid on Kuressaare gümnaasiumis 11, Saaremaa ühisgümnaasiumis neli, Orissaare gümnaasiumis kaks ja Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumis üks. Kuldmedaleid on SÜG-is kaheksa, KG-s neli ja Orissaares üks.

Medalistid

KULDMEDAL: Lisell Reinmets (Orissaare gümnaasium); Feridee Sevostjanov, Gendra Allikmaa,

Huberta Karma, Kätriin Käsper, Liisa Õunpuu, Markus Kivi, Marleen Vahu, Roosmarii Sarapuu (Saaremaa ühisgümnaasium); Grete Neilinn, Hedili Nõu, Nete Jurask, Rebeca Lember (Kuressaare gümnaasium).

HÕBEMEDAL: Hell Kärner, Karina Teesalu (Orissaare gümnaasium); Hanna Täht, Iris Kirs, Oliver Paljak (Saaremaa ühisgümnaasium); Eliisa Täht, Eva Mihkelson, Jaanis Kannik, Jade Marie Laido, Laura Nook, Liis-Marel Aak, Maike Kadaja, Mariann Rehesaar, Rahel Kirs, Raul Mets, Richard Mõisaäär (Kuressaare gümnaasium); Triinu Traumann (Kuressaare täiskasvanute gümnaasium).

Põhikooli kiitusega lõpetajad

Ragne Heinmets (Mustjala Lasteaed-Põhikool), Helena-Karmen Saar,  Liisi Leppik (Kärla põhikool); Gert Lonks, Mark Lonks (Lümanda põhikool); Roland Kreek (Salme põhikool); Andris Tambur, Cariina Latkin, Liis Treima, Paul Oskar Kuris (Valjala põhikool); Karoliina Nõu, Sandra Stahhiv (Orissaare gümnaasium); Emeli Pikner, Jako Männikust, Sandra Järmut (Kuressaare Vanalinna kool); Jürgen Liiv, Kariina Kasjanenko, Karmen Ehanurm, Katrin Lindmäe, Kirke Medri, Marie Eike Rebane, Merit Matt (Saaremaa ühisgümnaasium); Aristel Toomjärv, Hanna Kitt,

Indrek Mäeots, Janeli Lember, Kertlyn Kiil, Käti Saar, Maria Liis Metsküla, Mariliis Sepp, Thomas Hendrik Liiv (Kuressaare gümnaasium).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles