Jaaniaja “kangelased”: kolm vägivaldurit ja kolm napsist juhti

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Politsei puhumisreid. Foto on illustratiivne.
Politsei puhumisreid. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm

Politsei, päästjate ja Kuressaare haigla jaoks möödus jaaniaeg Saaremaal rahulikult.

Meelis Juhandi
Meelis Juhandi Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Jaanipühad möödusid politsei jaoks rahulikus, kuid töises tempos,” ütles Kuressaare politseijaoskonna piirkonnavanem Meelis Juhandi. Tema sõnul tõi jaaniaeg 22. juunist 25. juuni hommikuni Saaremaal kaasa 32 teadet korrarikkumiste kohta. 

Neist kolm olid seotud lähisuhtevägivallaga. “Ühe juhtumi puhul alustasime kriminaalmenetlust ja pidasime lööja kinni,” märkis Juhandi. Kokku algatati kahe päeva jooksul viis kriminaal- ja 32 väärteomenetlust.

Kõik puhujad olid kained

Politseinikud kontrollisid mitmel pool Saaremaal nii pühade-eelsel nädalavahetusel kui ka pühade ajal juhtide kainust ja rahustasid liiklust. 

“Mitmel korral reageerisime ka väljakutsetele, mis olid seotud alkoholi tarvitanud inimeste abitusse seisundisse jäämisega,” rääkis Juhandi. “Politsei aitas need inimesed koju.”

Nii ööl vastu 23. juunit kui ka 24. juunit kontrollisid korrakaitsjad aktsiooni “Kõik puhuvad” raames sõidukijuhtide kainust. “Hea meel on tõdeda, et kõik kontrollitud 247 sõidukijuhti olid kained,” lausus Meelis Juhandi.

Küll aga viisid politseinikud pühade jooksul jaoskonda seitse inimest, kelle suhtes oli politseinikel kahtlus, et nad olid enne rooli istumist napsitanud. 

“Kahjuks leidis jaoskonda toodud kahe sõidukijuhi ja ühe mopeedijuhi puhul ka kinnitust, et nad olid enne juhtima asumist alkoholi tarbinud,” lausus Juhandi. 

44-aastase mehe juhitud mopeedi peatasid politseinikud 23. juuni õhtupoolikul Leisi alevikus. Juhtunu suhtes alustasid politseinikud väärteomenetlust ja mehe mopeed võeti politseiparklasse hoiule. Piirkonnavanema sõnul on mees ka varem sarnaste tegude tõttu politseinike huviorbiiti sattunud.

Lääne päästekeskuse kommunikatsioonijuhi Maris Mooritsa sõnul läks jaaniajal päästjate abi tarvis vaid mõnel korral. “Inimesed olid hoolsad ja pidasid lõkketegemise reeglitest kinni,” kinnitas Moorits.  

Põles Kaubil ja Muhus

Esmaspäeval, 22. juunil kell 13.47 sai häirekeskus teate tulekahjust Saaremaal Kaubi külas, kus lõkkest oli põlema läinud 400 ruutmeetrit kulu. Kohalik rahvas suutis aga tule levikule enne päästjate saabumist piiri panna. Päästjad kastsid põlenguala veega üle ja kustutasid lõkke, millest maastikupõleng alguse sai.

Jaanilaupäeval ehk 23. juunil kell 23.41 kutsuti päästjad appi Muhu saarele Mõega külla. Suures, 5x 15 meetri suuruses lõkkes põletati vana maja lammutamisest jäänud puitmaterjali ning tuli levis edasi heinamaale. Tulekahju kustutati kella veerand kaheks öösel. 

Kuressaare haigla ravijuhi Edward Laane sõnul jaaniaeg Kuressaare haiglale tavalisest rohkem tööd ei toonud. 

Saaremaa naiste tugikeskuse nõustaja Kairit Lindmäe sõnul ei pöördunud jaaniajal tugikeskuse poole ühtki hädalist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles