Avalikud riidekonteinerid jäävad alles oktoobri lõpuni

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Riidekonteinerid.
Riidekonteinerid. Foto: Saaremaa vald

Saaremaa vald muutis koostöölepingut OÜ-ga Humana Sorteerimiskeskus ja hakkab alates 13. juulist avalike riidekonteinerite sisu ise kohalikesse vaheladudesse toimetama.

Humana andis vallavalitsusele mõnda aega tagasi teada, et majanduslikel põhjustel ei soovi ta senistel tingimustel koostöölepinguga alates 13. juulist enam jätkata. Vallavalitsuse keskkonnaosakonna juhataja Bert Holm ütles, et avalikud riidekonteinerid on olnud aktiivses kasutuses – eelmise aasta 11 kuuga toodi nendesse 137 tonni riideid, mänguasju jms – ning vajaduse raugemist ei ole märgata, mistõttu poleks konteinerite äraviimine ja nende kasutamise lõpetamine mõistlik.

Kompromissina pakuti Humana Sorteerimiskeskusele välja, et vallavalitsus korraldab avalikesse riidekonteineritesse toodud asjade Kudjape ja Piiri vahelattu viimise ise. Sealt edasi transpordib asjad ja suunab korduskasutusse OÜ Humana Sorteerimiskeskus. Seni oli ka konteinerite tühjendamine Humana Sorteerimiskeskuse korraldada.

“Praeguste teadmiste kohaselt jäävad nii Kuressaare kui ka Orissaare riidekonteinerid alles vähemalt oktoobri lõpuni ja suure tõenäosusega ka pärast seda,” lausus Holm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles