JUHTKIRI Ühe ukse mudel

Saarte Hääl
Copy
Laps joonistab. Foto on illustreeriv.
Laps joonistab. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kui peres kasvab erivajadusega laps, tähendab see vanemate jaoks üksjagu rohkem peamurdmist ja ametnike uste kulutamist. On ju tarvis lapsele tagada just temale vajalik tugi ja teenused, võimetekohane haridus. 

Seni riigile kuulunud Kallemäe kooli pidamise võtab uuest õppeaastast üle Saaremaa vald. Sügisest tegutseb vallas seega koguni kolm asutust, mille ülesanne on erivajadustega ja puuetega lastele ning nende peredele tuge ja abi pakkuda. Lisaks Kallemäe koolile ja selle filiaalile Saaremaa laste ja perede tugikeskus ning Kuressaare Perekodu.  

Juba praegu on olukord vanemate jaoks, kes oma lapsele tuge soovivad, üsna segane. Sotti saada, kuhu ja kelle poole mis küsimustes pöörduda tuleb, on paras pähkel. Palju väiksema aja- ja närvikuluga saaks hakkama siis, kui kõik vajalikud dokumendid ühes kohas korda ajada. 

Saaremaa vallavalitsus seda võimalust kaalubki. Leides, et üks asutus kolme asemel võimaldab ka ressursse – nii töötajaid, ruume kui ka raha – senisest efektiivsemalt kasutada. Loodetavasti ei tekita kavandatav reform kogukonnas nii tormilist reaktsiooni kui Saaremaa laste ja perede tugikeskuse loomine möödunud aastal. Ning kõik lapsed, kes abi vajavad, seda ka saavad.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles