Turvakodu vajavad lapsed saavad peavarju Valjalas

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Anneli Tõru.
Anneli Tõru. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nii mullu kui ka tänavu on Saare maakonnas turvakoduteenust vajanud üks laps.

Vallavalitsuse lastekaitseteenistuse juhataja Anneli Tõru sõnul on turvakoduteenuse eesmärk tagada esmane abi ja turvaline keskkond neile, kes vajavad kaitset, mõistmist, tuge ning nõustamist. Turvakodu pakub peavarju neile, kes on kogenud füüsilist, vaimset, seksuaalset või majanduslikku vägivalda, hülgamist või hooletusse jätmist.

Turvakoduteenust osutada on kohaliku omavalitsuse ülesanne.

"Saare maakonnas on püsivalt tegutsenud üks laste turvakodu – ka enne haldusreformi tagasid vallad teenuse ühiselt," lausus Anneli Tõru.

Praegu asub laste turvakodu Valjalas, kus pakutakse teenust nii Saare maakonnas elavatele kui ka kõikidele teistele siin piirkonnas abi vajavatele lastele.

"Õnneks on Saare maakonnas vajadus turvakoduteenuse järele olnud väike," ütles Tõru.

Laps, kes mingil põhjusel ei saa kodus olla, võib pöörduda Tolli 11 asuvasse Kuressaare  Perekodusse, mille töötajad on ööpäevaringselt valmis abivajajaid vastu võtma.

Perekodust läheb valves olev turvakodutöötaja lapsega Valjala turvakodusse.

Samuti on lapsel ööpäevaringselt võimalik helistada lasteabitelefonil 116 111. Helistamine on tasuta ja anonüümne.

"Lasteabi telefoniteenuse konsultant võtab ühendust turvakoduga ning juhendab last, kuni ta turvalisse keskkonda jõuab," lausus Tõru.

Online-nõustamist pakub veebilehekülg www.lasteabi.ee ("Küsi abi"). Samuti võib abi otsida   Lasteabi Facebooki-lehe ja äpi "Lasteabi" kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles