Reisijate arv jäi ka juuli alguses mullusele alla

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Parvlaev Tõll
Parvlaev Tõll Foto: Mihkel Maripuu

Läinud nädalal teenindas TS Laevad Virtsu-Kuivastu liinil 39 828 reisijat ja viis üle 18 220 sõidukit ning haagist. Reisijaid oli aga ikkagi 13% ja sõidukeid 1% vähem kui 2019. aasta samal nädalal, kui teenindati 45 916 reisijat ja 18 316 sõidukit-haagist.

Viimasel nädalavahetusel reedest kuni pühapäevani oli liinil reisijaid 4% vähem, aga sõidukeid 6% rohkem kui mullu samal nädalavahetusel. 

TS Laevade juhatuse esimees Jaak Kaabel ütles, et kuigi reisijate arv jääb veel mõnevõrra alla eelmise aasta taseme, siis üleveetud sõidukite arv on praktiliselt sama või teatud aegadel suuremgi võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kaabli sõnul on parvlaev Regula olnud oluliseks abiks vältimaks pikemaid järjekordi sadamates ja tagamaks üleveovõimekus nüüd, mil on alanud puhkuste periood ning aktiivne siseturismi kasv. “Reisijate mõnevõrra väiksemat arvu on mõjutanud nii Eesti kui välisriikide turismigruppide väiksem osakaal, aga ka liinibusside liikluse aeglasem taastumine,” rääkis Kaabel. “Siiski näeme, et soov saartele tulla on jätkuvalt suur ning inimesed eelistavad reisida rohkem oma sõidukitega.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles