LUGEJA KIRI ⟩ Kas mõned ostjad on teistest võrdsemad? (1)

Saarte Hääl
Copy
Kalalett. Foto on illustreeriv.
Kalalett. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Eelmisel reedel läksin Mini-Rimisse kalapoodi. Tahtsin osta lesta, mis maksis 3,50 eurot kilo. Kella 11 ajal oli just käinud kalaauto ja toonud kohale värsked lestad. Poes oli aga ees üks mees, kellele müüja, vanem naisterahvas, valis alles elavate ja siputavate kalade seast kõige paksemad lestad välja. 

Meid, kes me seal seisime, kästi oodata, kuni temale kalasid välja valiti. Ootama pidanud inimesed nurisesid, aga meid ei pandud isegi tähele. Meesterahvas, kelle jaoks kalu valiti, soovitas mul poes ringi käia, kuni minu kord kätte jõuab.

Kuna järele jäid ainult lahjad ja väikesed lestad – sama hinnaga, mis meie nina alt ära ostetud suuredki – 3,50, siis me oma soovitud suuri lestasid ei saanudki.   

Usun, et selline ostjate vahel vahe tegemine polnud seal poes esimene kord. Mis sellest, et teiste suhtes on selline käitumine ebaõiglane.  

Kauplusekülastaja 

Kaupluse juhataja kinnitas, et klientidel vahet ei tehta. "Suuremad kalad valiti välja restorani jaoks, mis oma klientidele väikest kala pakkuda ei saa," selgitas juhataja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles