Vallavalitsus: kesklinna liiklus on märkimisväärne murekoht

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Vallavalitsus taastab augustis nädalavahetustel liikluse keskväljakul, kuid vallavanem Mikk Tuisk tõdeb, et kahjuks valdav osa autojuhte 10 km /h kiiruspiirangust kinni ei pea.

"Tean, et kiirusel 10 km/h võib olla keeruline sõita, kuid samas ei midagi võimatut," sõnas Tuisk.  

Ta lisas, et õnneks sõidab valdav osa liiklejaid siiski alla 20 km/h, kuid 12% mootorsõidukitel liiklejatest sõidab piirangust kiiremini ning nendega tuleb midagi ette võtta.

„Nüüd kus oleme kogunud erinevat tagasisidet ja andmeid, on paras aeg astuda järgmised sammud. Sealhulgas saame liikluse rahustamiseks kasutada erinevaid väikevorme ja muid meetmeid,“ selgitas vallavanem.  

Mikk Tuisu sõnul otsustas vallavalitsus sulgemist suvi katsetada, saades seejärel erinevat tagasisidet – on neid, kes on sulgemisele häälekalt vastu, ja neid, kes kirglikult selle poolt.

"Kui ei katseta, siis teada ei saagi ja see arutelu jääbki kestma,“ kommenteerib vallavanem Mikk Tuisk.

Vallavalitsus otsustas juunis kesklinna nädalavahetustel sulgeda volikogu Reformierakonna fraktsiooni ettepanekul. Fraktsiooni juhi Kalle Laaneti sõnul on kesklinna liikluseks avamise eelduseks, et vallavalitus tagab lubatud piirkiirusest kinnipidamise ja jalakäijate ning kergliiklejate turvalisuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles