Hooldekodu pidevalt rikkis lift jättis kiirabitöötaja lõksu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Lift.
Lift. Foto: www.freepik.com

Hooldekodu Saaremaa Valss eaka kliendi juurde kutsutud kiirabibrigaadi liige jäi hoolekandeasutuse rikkis lifti lõksu.

Eile hommikul hooldekodusse kutsutud kiirabibrigaadi autojuht läks eaka patsiendi transportimiseks autost raami tooma. Naasnud, astus ta lahtiste ustega lifti, märkamata seinale kinnitatud silti, et lift ei tööta. Lift sõitma ei hakanud, küll aga sulgusid selle uksed, mida seestpoolt avada ei õnnestunud. Kaua autojuht liftis viibima siiski ei pidanud, kohale kutsutud tehnik sai liftiuksed taas lahti. 

“Õnnelik õnnetus,” resümeeris haigla ravijuht Edward Laane. 

Vahepeal kutsusid haige juures toimetanud meedikud välja teise kiirabibrigaadi, et eaka saaks hooldekodust haiglasse viia. 

Saaremaa Valsi hooldekodus on kaks lifti – üks kitsam ja teine nii lai, et sellega saab hoone korruste vahel transportida ka lamajat. Just laiema liftiga on probleeme juba kuid.  Kui kõrgematel korrustel elavaid eakaid on tarvis olnud kiirabiautoga haiglasse viia, on brigaad kasutanud kandetekke, kutsudes appi päästjad. 

“See lift Saaremaa Valsis ei olegi kunagi nõuete kohaselt tööle hakanud,” tõdes SA Kuressaare Haigla juhatuse liige Märt Kõlli. “Kõik on sellega hädas – nii hooldekodu ise kui ka kiirabi.” 

Kõlli teada kehtib valla tellimusel paigaldatud liftile garantiiaeg. 

“Tellija ehk vallavalitsus peaks probleemi lahendamise kiiremas korras ette võtma – on ju lift, kus lamavat inimest transportida saab, hooldekodus lausa hädavajalik asi,” lausus Märt Kõlli. 

Kuna Saaremaa Valsi juhataja Heli Kaer viibib puhkusel, soovitas ta probleemse lifti kohta  kommentaari küsida Saaremaa vallavalitsusest, mille ametnikud on olukorraga kursis.

“Kahjuks ei suuda liftide maaletooja ehk liftifirma Eesti esindaja seda seadet oma jõududega toimimas hoida,” tõdes Saaremaa vallavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Risto Kaljuste. 

“Hooldusfirma ja lifti paigaldaja ei suuda omavahel ka selgeks saada, kummal on liftide alal väiksem pädevus. Nii tekitab kahe konkureeriva osapoole tegevus või tegevusetus lisapingeid.”

Kaljuste sõnul lubati liftifirmast vallavalitsuse pöördumisele vastust järgmise nädala jooksul. “Loodetavasti lubatakse siis ka lahendust,” ütles Kaljuste.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles