LUGEJA KIRI Kesksuvine laupäev tõi Hakjala rahva kokku

Saarte Hääl
Copy
Suvi, lilled.
Suvi, lilled. Foto: Internet.

Möödunud nädalavahetusel peeti Hakjala külas juba seitsmendat külakokkutulekut, mis õhtul läks üle suvepeoks.

Hakjala külas on traditsioon korraldada iga viie aasta tagant kokkutulek. Seegi kord oli rahvast kohale saabunud Saaremaa erinevatest paikadest, mandrilt ja isegi välismaalt. Oli ka neid, kes panid püsti oma telgid ja ööseks jäid.

Kokkutuleku avakõne pidas Hakjala külavanem Kaia Raet ja sõna võttis ka Kaarma kogukonnakogu liige Urmas Lehtsalu. Seejärel tehti ühispilt ja söödi suppi. 

Päevajuht tegi nii lastele kui täiskasvanutele mänge, millega sai palju nalja ja naeru. 

Nii suured kui ka väikesed said nobedate näppudega Kati Rõõmul lasta endale ilusa punutise teha. Tuleohutust tutvustasid ja päästeautot näitasid Kuressaare päästekomando päästjad Kunnar Kuris ja Gunari Kuris. Lastele jagati õhupalle, samuti said poisid-tüdrukud päästeteemal nuputada, meisterdada ning proovida, mis tunne on tuletõrjevoolikust vett lasta. Kohapeal müüdi ka jäätist ja muud kõhutäidet.

Enne õhtuse suvepeo algust lõid meeleolu rahvatantsijad Tantsutõrud, kes kaasasid tantsima nii suuri kui väikesi peolisi. Siis võttis järje üle Ervin Lillepea ansambel Kruiis, meelitades rahva taas jalga keerutama.

Selgi aastal toimus Hakjala suvepeol loterii, kus osalesid kõik pääsme ostnud pidulised ning jagati välja väga palju auhindu. 

Õhtul süüdati ka lõke. Pidu kestis hommikutundideni.

Soovime tänada kõiki kokkutuleku toetajaid, külarahvast ja külavanemat – tänu teile ju see tore pidu teoks sai. Kohtume taas järgmisel suvel!

Marta Rõõm

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles