Jahimeeste seltsi juhib Kaido Kaasik

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kaido Kaasik
Kaido Kaasik Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saarte jahimeeste seltsi üldkoosolek valis seltsi juhatuse esimeheks Kaido Kaasiku Pärsama jahiseltsist.

Kaasik märkis, et viimase kümne aastaga on jahindus meil jõudsalt arenenud ja palju head tagasisidet saanud. “Aga jahindus ei ole mitte ainult küttimislimiitide kokkuleppimine ja täitmine. Ta on osa loodusliku tasakaalu hoidmisest,” sõnas ta lisades, et seepärast tuleks edaspidi panna veel rohkem rõhku keskkonna- ja loodushariduse edendamisele. Jahimehed on loodusega kogu aeg kontaktis ja nende teadmised seetõttu päris suured. Miks mitte neid siis laiemalt jagada, sõnas Kaasik, tuues näiteks kadunud inimeste otsimise, kelle leidmisel on jahimeestel olnud oluline roll.

Enam kui tuhandet jahimeest ühendav selts on maakonna suurim organisatsioon ja Kaasiku kinnitusel praegu väga tugevatel jalgadel. “Vaieldakse ikka, aga suuri erimeelsusi meil pole,” lausus ta. 

Mis seltsi taristut puudutab, siis Kalamaja lasketiir Kuressaare külje all on heas korras, uuenduskuuri sai ka sealne sadam. Kaasiku sõnul tehakse nüüd plaane seltsi maja arendamiseks. “Lähiajal ilmselt hakkame koostama detailplaneeringut, mis sinna maa-alale veel võiks tulla. Soov on seda inimestele rohkem avada. Mõtteid on näiteks püsinäituse paviljoni osas,” lausus ta.

Uude juhatusse kuuluvad veel Aarne Jõgi Muhust, Vilmar Rei Laimjalast, Andrus Sepp Laugi jahiseltsist, Arli Toompuu Metsküla seltsist, Jürgen Tamm Kärlalt, Martin Hein Orissaarest, Mihkel Tarvis Sõrve sääre jahiseltsist ja Rain Metsmaker Pihtlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles