Mees, kes ostis lastele viina, peab 300 päeva võru kandma

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Alkohol. Foto on illustreeriv.
Alkohol. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Kohus mõistis 300 päevaks elektroonilise koduse valve alla saarlase, kes ostis vähemalt kolmel korral alaealistele viina ja ühel korral longerot.

Kalle (32) on varem kahel korral kohtu ees seisnud purjuspäi autosõidu ja ühel korral lähedase inimese peksmise eest.

Üleeile sai Kalle Kuressaare kohtumajas karistada selle eest, et ostis 25.12.2019 Kuressaare Tooma Konsumist alaealisele L.L.-ile kolm pudelit viina Freitag ja 29.12.2019 alaealisele K.V.-le kaks pudelit Sosku viina ning 5.01.2020 Kuressaare SuperAlcost K.V-le ühe pudeli Sosku viina.

Kalle ostis alaealistele viina ajal, mil ta kandis veel eelmist karistust. Neljas kuriteoepisood lisandus 9.04.2020, mil Kalle ostis Saare Selverist alaealisele A.L-ile kaks 1,5-liitrist pudelit longerot.

Kohus karistas meest 10 kuu pikkuse vangistusega, mis asendati 300-päevase vangistusega elektroonilise valve all oma kodus. Alkoholi juua ta sel ajal ei tohi. 

Kui Kalle ei allu elektroonilisele valvele, ei järgi kontrollinõudeid või ei täida talle pandud kohustusi, võib kriminaalhooldusametnik teda kirjalikult hoiatada või kohus pöörata asendatud vangistuse täitmisele. Lisaks mõisteti Kallelt riigieelarve tuludesse välja 876 eurot sundraha ja 174 eurot kaitsjatasu. See tuleb tasuda 12 kuu jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles