Vald lubas vallikraavi saarekesel 15 euro eest abielluda

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Sild Kuressaare vallikraavi saarekesele
Sild Kuressaare vallikraavi saarekesele Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus tegi teisipäevasel istungil omalaadse otsuse: vallavara otsustuskorras kasutusse andmine, mille taga on ühe tunniajase tseremoonia läbiviimise lubamine vallikraavis asuval raveliinil. 

Abivallavanem Jüri Linde selgitas, et tõepoolest kodanik viisakalt sellise sooviga valla poole pöördus. Lossi vallikraavi kaguraveliini lõunaküljel asuv maatükk on valla omandis ning seetõttu tuli luba läbi lasta bürokraatiamasinast ja vormistada kohane otsus. Kasutusõigust sooviti 8. augustil tunniks ajaks ning maksma läheb see noorpaarile 15 eurot.

Jüri Linde ütles, et tema ei mäleta Saaremaa valla ajal taolist vallavara kasutusse andmist. Küll olevat seda tehtud Kuressaare linnas. Saarte Häälele on räägitud, et teisel pool lossi asuval raveliinil on isegi pulmapidu maha peetud. Linde tunnustas noorpaari, kes soovis maad korrektselt kasutada ja küsis luba. 

Vallavalitsuse rahvastikutoimingute peaspetsialist Avo Levisto ütles, et 8. august on tänavu populaarne abiellumise kuupäev: Saaremaal sõlmitakse seitse abielu. Pikaaegne perekonnaseisuametnik ei mäletanud samuti, et vallikraavis asuvatel raveliinidel oleks varem abiellutud. Küll on leitud teisi põnevaid paiku, alles hiljuti toimus tseremoonia purjelaeval Hoppet ning paari on mindud ka näiteks Raiekivi säärel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles