Saarlased eri paigust lõid kodusaare heaks ühiselt toetuslaulu

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Uku Rei.
Uku Rei. Foto: Kuvatõmmis

Kodusaare pärast südant valutavad muusikud panid ühiselt kokku loo "Labajaba", et selle kosutava ja positiivse hõnguga tuletada meelde Saaremaa parimaid külgi.

Juba aprillis algatatud projekti eestvedajad olid Ingrid Kruusmägi ja disainer Regina Vetka, kes said loo kirjutamiseks nõusse Pille-Rite Rei. "Labajaba" valmis paari nädalaga. Samal ajal otsiti kogu maailmast saarlasi, kes oleksid valmis loo sissemängimisel ja -laulmisel kaasa lööma.

Projektis osales kokkuvõttes 21 inimest, neist 15 muusikud, kes salvestasid oma partiid kodus, näiteks Leisist pärit bassist Mai Leisz Los Angeleses ja Kuressaarest pärit jazz-pianist Britta Virves Stockholmis.

Ingrid Kruusmägi ütles, et paljud osalejad ei ole omavahel üldse tuttavad ja seltskond saadi kokku nii, et üks tundis üht, teine jälle teist ja see omakorda kolmandat. "Saatsime infot nii paljudesse kohtadesse kui võimalik ja lõpuks osalesid need, kellel see oli võimalik," rääkis ta.

Videokaadrid võeti üles ühe päeva jooksul, kui piirangud Saaremaal pisut leebemaks läksid. Pille-Rite väikevend Uku mängis muusikavideos iseennast ja pildi võttis üles videograaf Valmar Voolaid. Muusikavideo aitas kokku panna endine telerežissöör Norma Jõekalda, kellele lapsepõlve kodukandi heaolu on alati olnud südameasjaks. Tiim on tänulik ka Tirri talule, Kure kohvikule ja kalamees Toivole, kes olid nõus oma aega ja oskusi muusikutega jagama.

Labajaba muusikud

Mai Leisz (basskitarr) – Leisi-Los Angeles, Britta Virves (klaver) – Kuressaare-Stockholm, Henrika Trave (flöödid) – Kuuse, Kärt Männa (laul) – Kuressaare-Tallinn, Pille-Rite Rei (laul) – Sõmera-Malmö, Astrid Rei (laul, akordion) – Sõmera, Uku Laansalu (klarnet) – Sõmera, Jaan-Eerik Aardam (kitarr) – Nõmme, Eva Aarnis (viiul) Kuressaare, Roos Marie Karmel Pšenitšnaja (laul) – Suur- Randvere, Kevin Räim (laul) – Kuressaare, Martin Vesberg (laul) – Kuressaare, Elisa Mägi (laul) – Leisi, Ingrid Kruusmägi (laul, saksofon) – Kuressaare-Pariis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles