Otto Pukk pürgib parimaks pealikuks

Karoliina Tammel
Copy
Otto Richard Pukk
Otto Richard Pukk Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Saaremaal asuva ettevõtte Incap Corporation president ja tegevjuht Otto Pukk on konkursil "Parim juht 2020" kolme nominendi hulgas.

Puki sõnul on nominatsioon talle suur au. "Mul on hea meel, et kuigi Incap tegutseb Kuressaares, paistame siiski kogu Eesti jaoks silma tugeva organisatsiooniga. Loodan, et nii kasvab huvi ka Incapi kui tööandja vastu."

Hea juht peab Puki hinnangul hoidma fookust strateegial, seadma pikaajalisemaid eesmärke ja neid ellu viima. "Selleks on vaja saada meeskond koostööd tegema ning selleks peavad inimesed mõistma oma panust," ütles ettevõtte president. Ta toob näiteks, kuidas Incapis on kõigil samade mõõdikutega boonussüsteem. See tähendab, et kui tulemus on halb, siis ei saa keegi boonust, kaasa arvatud juht. Ja vastupidi. "Hea juht peab oma meeskonda toetama, olema kättesaadav, samas andma töötajatele ruumi ja aega. Hea juhtimine ei ole pidev kontrollimine," lausus Pukk.

Suurt ettevõtet kriisi ajal juhtida on katsumus omaette. Incap koostas Puki sõnutsi detailse kriisiplaani, kuidas ettevõtte tegevus samas mahus taastada. "Valmistusime "uueks normaalsuseks" – panime paika, kuidas toimub üleminek, mis on tagajärjed ja kuidas ettevõte end uuesti leiab. Kindlasti oli oluline osa ka meeskonna innustamisel ja meeleolu hoidmisel."

Üle-eestilist konkurssi korraldavad Pärnu Juhtimiskonverents, tööandjate keskliit, personalijuhtimise ühing PARE ja Äripäev. Parim juht selgub 4. septembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles