Pärnu naiste tugikeskus tänas saarlasi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
TORTI JAGAMAS: Torti jagasid tänuüritusele kutsutud külalistele Saaremaa naiste tugikeskuse nõustaja Kairit Lindmäe ja Pärnu naiste tugikeskuse juht Margo Orupõld.
TORTI JAGAMAS: Torti jagasid tänuüritusele kutsutud külalistele Saaremaa naiste tugikeskuse nõustaja Kairit Lindmäe ja Pärnu naiste tugikeskuse juht Margo Orupõld. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

MTÜ Pärnu Naiste Tugikeskus esitles eile Kuressaares tänuüritusel raamatut “Vangerdused”, mis on valminud vägivalda kogenud naiste lugude põhjal. 

Tugikeskus andis kogutud lood kirjanik Jan Kausile, kes need omas võtmes ümber kirjutas ja raamatuks kokku pani. Raamatu illustreeris kunstnik Flo Kasearu. 

“Mind huvitavad elu oma probleemidega ja inimpsühholoogia,” põhjendas Flo Kasearu, miks oli selle raamatu illustreerimine talle oluline. “Loodan, et see raamat kasvatab inimeste empaatiat ja avab ka nende inimeste silmad, kel lähisuhtevägivalla osas oma kogemust pole.”  

Tänu- ja teabeüritusele Kuressaares Thule kojas olid kutsutud sotsiaalvaldkonnas töötavad inimesed, toidupanga esindajad, politsei, prokuratuuri ja ohvriabi töötajad. Pärnu naiste tugikeskuse juht Margo Orupõld tutvustas tugikeskuse arengukava aastateks 2020–2025, mille koostanud meeskonda kuulusid ka lähisuhtevägivalda kogenud naised ise. 

“Vingumise asemel, mis kõik on halvasti, tuleb arendada seda, mis on hästi,” ütles Orupõld. “Meie eesmärk on see, et kõik, mida me teeme, kannaks mingit väärtust.”

Tugikeskuse jaoks on väärtused avatus, pädevus, turvalisus, loovus, mängulisus ja laiapõhjalisus. Orupõllu sõnul võiksid inimesed sama hästi kui liiklusmärke tunda ka vägivaldsele käitumisele viitavaid märke. “Peame õppima neid ohumärke ära tundma – teadlikud inimesed oskavad vägivallast eemale hoida,” ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles