Viimsi soovib anda kaks sadamat Saarte Liinidele

Saarte Hääl
Copy
Prangli saarele Kelnase sadamasse jõuab Viimsi vallast Leppneemest umbkaudu tunniga.
Prangli saarele Kelnase sadamasse jõuab Viimsi vallast Leppneemest umbkaudu tunniga. Foto: Tiit Mõtus

Viimsi vallavanem Illar Lemetti tegi majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile (MKM) ettepaneku anda Kelnase ja Leppneeme sadam riigifirmale Saarte Liinid ja sõlmida koostööleping nende rekonstrueerimiseks, vahendas BNS.

Lemetti märkis kirjas majandus- ja taristuminister Taavi Aasale, et Viimsi vallal on olnud Saarte Liinidega hea ja tulemuslik koostöö Naissaare sadama renoveerimisel, kus sadama kinnistule seati hoonestusõigus, mis võimaldas selle renoveerida Euroopa Liidu toetusmeetmete rahast ning vald soovib koostöö jätkumist ka teiste sadamate arendamisel.

"Kogu senine avalik sadamate võrgustik on juba Saarte Liinide hallata, kui sinna juurde lisada veel nimetatud Kelnase ja Leppneeme sadamad, saame tulemuseks tervikliku üleriigilise sadamavõrgustiku," lisas vallavanem. 

Lemetti tegi ettepaneku korraldada tänavu sügisel ühine nõupidamine koos ringkäiguga mõlemas sadamas ja seejärel allkirjastada kolmepoolne koostöölepe MKM-i, Saarte Liinide ja Viimsi valla vahel, mis oleks esimene reaalne samm riigi tervikliku sadamavõrgustiku loomisel ning annaks aluse pikaajalisemate tegevus- ja finantsplaanide kavandamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles