Vald ja korraldaja: õunakohvikuid ära jätta pole põhjust (1)

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Õunakohvik.
Õunakohvik. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuni haigestumus koroonaviirusesse püsib maakonnas madal, ei näe Saaremaa toidufestivali korraldaja ega vallavalitsus põhjust õunakohvikute päeva ära jätta. 

"Kuni pole keelatud, õunakohvikute päev tuleb," kinnitas festivali korraldava SA Saaremaa Turism juhatuse liige Marvi Ehte. "Kõik osalevad selles ettevõtmises ju vabatahtlikult."  Ehte lisas, et ürituse korraldaja lähtub vabariigi valitsuse 19. augusti määrusest ja Saaremaa valla kriisikomisjoni otsustest. 

"Loomulikult hoiame viiruse levikul silma peal ja kui haigestumus peaks kasvama, siis käitume vastavalt sellele," ütles Ehte. 

Marvi Ehte sõnul on kõigile üritusel osalevatele kohvikupidajatele saadetud suunised, kuidas tagada nii külastajate kui ka nende endi turvalisus. 

"Kõik reeglid on täpselt kirjas, muu hulgas see, et kohvikus oleks võimalik käsi desinfitseerida ja hoitaks vahemaad," rääkis Ehte. "Kõik kohvikupidajad on valmis ka selleks, et kui olukord peaks muutuma, tuleb üritus ära jätta. Praegu pole aga mingit põhjust seda keelama hakata." 

"Kõik kohvikupidajad on valmis ka selleks, et kui olukord peaks muutuma, tuleb üritus ära jätta.

- Marvi Ehte, SA Saaremaa Turism juhatuse liige

Valla arendus- ja kommunikatsiooninõuniku Anu Varese sõnul on praegu Saaremaal teada vaid kaks positiivset koroonatesti tulemust, mis anti 31. augustil. 

"Võrreldes Eesti teiste piirkondadega on olukord rahulik ja üritused, millele Saaremaa vallavalitsus on andnud avaliku ürituse loa, saavad toimuda," ütles Vares. Ta lisas, et epidemioloogilise olukorra muutudes on vallavalitsusel õigus avaliku ürituse luba tühistada.

"Saaremaa vallavalitsus soovitab kõigil inimestel ja avalike ürituste korraldajatel olla hoolikas ning käituda vastutustundlikult nii üritust korraldades kui ka sellel osaledes," lausus Vares. "Sama kehtib ka õunakohvikute päeva kohta. Liigseid riske võtta ei maksa ja oma koduhoovis kohviku avamise otsuse teeb iga inimene ise."

Vares märkis, et kõigil saarlastel tasub meelde tuletada põhitõdesid: väga oluline on pesta hoolikalt käsi, vältida rahvarohkeid kohti, hoida teiste inimestega distantsi ja liikuda hajutatult ning kanda avalikes ruumides (poed, apteegid, meditsiiniasutused, ühistransport) kaitsemaski. Haigestudes tuleb aga kindlasti kohe koju jääda ja helistada oma perearstile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles