Robert Virves tegi Rally Estonial elusõitu

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
LENNUKAD: "Tempoga olen väga rahul, aga varu jäi kindlasti," kinnitas Robert Virves tänavust Rally Estoniat enda jaoks kokku võttes.
LENNUKAD: "Tempoga olen väga rahul, aga varu jäi kindlasti," kinnitas Robert Virves tänavust Rally Estoniat enda jaoks kokku võttes. Foto: Timo Anis

Läinud nädalalõpul sõidetud Rally Estonial noortele mõeldud JWRC klassis liidripositsioonil  püsinud Saaremaa rallitiim Robert Virves ja Sander Pruul võinuks noppida esikoha, kui nad poleks vaid kolm kiiruskatset enne finišit langenud rehvipurunemise tõttu kolmandaks.

Purunenud rehv, isegi kahel järjestikusel katsel, sai saatuslikuks ka samas klassis võistelnud saarlastele Ken Tornile ja Kauri Pannasele, kelle kohta Robert Virves ise enne võistlust arvas, et just nemad on selged favoriidid. Samas tunnistas Virves enne ralli algust, et keegi Lõuna-Eesti teedel kellelegi midagi kinkima kindlasti ei hakka. Kes kiiremaks osutub – Virves ise või Torn –, ta siis aga ennustada ei tahtnud.

Pärast rallit ei eitanud Virves, et purunenud rehv jäi tal ikkagi hingele. "Rehv jäi kripeldama jah, aga mis seal ikka – rallivärk ja selliseid asju juhtub," ütles ta Saarte Häälele. Üldine emotsioon esimest korda WRC-etapina sõidetud Rally Estoniast on tema jaoks ikkagi positiivne, kinnitas ta.

Oma sõiduga jäi Virves rahule. Seda ütles ta ka Ralliraadiole antud katselõpuintervjuus, et päris kõike ta endast isegi välja pannud ei ole. "Tempoga olen väga rahul, aga varu jäi kindlasti," tõdes ta tagantjärele rallit enda jaoks kokku võttes.

Rallisõitja Robert Virves.
Rallisõitja Robert Virves. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Rehv jäi kripeldama jah, aga mis seal ikka – rallivärk."

- Robert Virves

Ajaloolise, Eesti esimese autoralli MM-etapi võitsid Ott Tänak ja Martin Järveoja. Tänaku ja Järveoja jaoks oli tegemist esimese võiduga Hyundai i20 Coupe WRC-ga. 

Viimasele kuuele kiiruskatsele läksid nad vastu ralli liidritena ja hoidsid positsiooni väärikalt võiduka finišini. "Võita esimene ralli Hyundai Motorsport meeskonnaga kodus on eriline tunne. Pinge oli päris korralik, kui aus olla," tunnistas Tänak.

Koduse MM-ralli võit oli tema jaoks midagi sellist, mille ta pidi saavutama, teades, et see saab ka ta esimeseks WRC-etapivõiduks Hyundaiga. "Arvestades MM-sarja seisu, oli oluline tulla kindlalt lõpuni ja seda hea tulemusega. Seda paketti kokku panna polnud lihtne," märkis ta.

Tänaku tänu läks meeskonnale, kes on viimaste kuude jooksul teinud ränka tööd. "See on väga oluline ja peame seda jätkama, sest täna näitasime, milleks oleme võimelised," kinnitas Rally Estonia võitja.

Kokku sai Eesti esimesel FIA autoralli maailmameistrivõistluste etapil Rally Estonial lõpptulemuse kirja 44 meeskonda, startis 58 meeskonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles