Meie Maa jätkab ilmumist kriisirežiimil ehk kolm korda nädalas

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Ajaleht Meie Maa.
Ajaleht Meie Maa. Foto: Anette Sannik/Saarte Hääl

Kui Saarte Hääle paberleht ilmub septembri algusest taas tavapärasel viiel päeval nädalas, siis Meie Maa jätkab lehe väljaandmist kriisiajal vähendatud mahus ehk kolm korda nädalas.

Sellise ilmumissageduse juurde jäämine on Meie Maa omaniku sõnul tingitud majanduslikest põhjustest. Samas on lehe tellimishind pea sama, mis enne koroonakriisi algust, kui Meie Maad trükiti kuus korda nädalas. 

Arne Pagil
Arne Pagil Foto: Saarte Hääl

"Üldiselt on reklaamitulu pealt tunda, et jätkame nii aasta lõpuni, kuid muidugi võib tulla ka muudatusi," ütles Meie Maa omanikfirma Saaremaa Raadio omanik ja juhatuse liige Arne Pagil Saarte Häälele. 

Pagil tunnistas, et Meie Maa lugejate hulgas ei ole tehtud laiemat uuringut, saamaks teada, kuidas kolmel korral nädalas postkastidesse jõudmine lehe majanduslikule käekäigule mõjub. 

"Lugejad on vaikselt selle vastu võtnud, ma olen  ka kuulnud, et mõned on öelnud, et on paras," rääkis Arne Pagil. "Loodan, et inimestele sobib, kuna ta on ka natuke odavam. Jah, oht on muidugi alati, et mõned tahavad iga päev lehte," lisas kirjastaja. 

Varem sai Eestis ainsa maakonnalehena nädalas kuus korda ilmunud Meie Maa tutvustada end tellijatele Eesti odavaima lehena. Praegu maksab lehe kuutellimus 8.90–10.50 eurot, püsimaksena veidi vähem. Tellija saab selle eest näiteks septembrikuus 13 lehenumbrit.  

Võrdluseks: Saarte Hääle tellimuse hind on suurusjärgus sama, kuid septembri jooksul jõuab postkasti 22 lehenumbrit. 

Nii Meie Maa kui ka Saarte Hääl alustasid ilmumist kolm korda nädalas koroonakriisi algusest tänavu märtsikuus. Saarte Hääl naasis viiele korrale septembris. 

Arne Pagil märkis, et periood, kui mõlemad lehed ilmusid kolm korda, oli mõne Meie Maa lugeja hinnangul huvitav. "Lehtede sisus on ju ikka mingi vahe ja olen kuulnud kommentaare, et oli huvitav võrdlusmoment, kuidas ühte või teist asja kajastati. Lehed täiendavad teineteist, tuleb minu meelest seda tõlgendada," rääkis Arne Pagil Saarte Häälele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles