Keskkonnaamet soovitab täpsustada veespordiks lubatud alasid

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Lohesurf.
Lohesurf. Foto: Urmas Luik

Keskkonnaamet juhib tähelepanu mitmetele puudustele Saaremaa valla üldplaneeringu eskiisis veesporti käsitlevates osades ja soovitab need selgemalt lahti kirjutada.

Amet märgib, et osa eskiisis näidatud veespordiks võimalikest aladest asub kaitstavatel aladel, sh kohtades, kus randa minekuks puuduvad teed (nt Rahustel Rambaotsal, Säärel sääretipus, Harilaiu poolsaarel). Need on plaanis rajada, kuid ameti hinnangul ei ole see kaitstavatel aladel põhjendatud, sest rand on tihti haruldaste ja tundlike koosluste levikuala, kus uute teede rajamine neid väärtusi kahjustab.

Kuna eskiisi kohaselt on tegemist muu hulgas ka veemotospordi aladega, siis juhib amet samuti tähelepanu asjaolule, et kaitstavatel aladel, kus mereala on määratud sihtkaitsevööndisse, võib mootorveesõiduki kasutamine olla keelatud, nii nagu see on näiteks keelatud Rahuste looduskaitseala merealal. Piirangud võivad olla ka lohesurfile (Sääre looduskaitsealal) või mootorsõidukile (Loode tammikus ja Loodeninal).

Üldplaneeringu seletuskirja tuleb seetõttu lisada punkt, et kaitstavatel aladel peab lisaks planeeringule lähtuma ala kaitsekorrast, sest vastasel juhul võib inimestele jääda mulje, et veespordialadel on kõik tegevused lubatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles