Vallaga tülli läinud Raimond Ellik: lollustega ma tegelema ei hakka

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
ELUOHTLIK: Raimond Ellik näitab, et truubi ületamine võib loomadele saatuslikuks saada.
ELUOHTLIK: Raimond Ellik näitab, et truubi ületamine võib loomadele saatuslikuks saada. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus nõuab, et Salme piimafarmi omanik hoiaks edaspidi oma loomad maanteest, mida ta on veiste karjamaale viimiseks kasutanud aastakümneid, eemal.  

Salme POÜ juht Raimond Ellik ütles, et loomadega Sooba teel liikumist keelava kirjaga tuli vald välja pärast tee mustkatte alla viimist paar nädalat tagasi. Põhjuseks lehmadest teele jääv sõnnik ja liikluse seiskumine. Tiirimetsa tee pealt Salmele suunduva Sooba tee kilomeetripikkuse lõigu kummalegi poole jäävad piimatootjal kõige niiskemad karjakoplid, mis on eriti väärtuslikud põuasel suvel. 

Vald lubab Ellikul viia loomi edaspidi karjamaale mööda teepeenart, mis tuleb maanteest eraldada elektrikarjusega. Loomapidaja sõnul on selle  plaani kõige nõrgem lüli Salme jõe truubi ületamine. Ilma piirdeta truubi ja maantee vahele jääb vaid mõne meetri laiune liikumisruum. Piisavalt vähe, et loomad jõkke kukuksid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles