Loodusravifriigid asuvad tootma immuunsust tugevdavat toonikut

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Saialill.
Saialill. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Sikassaares registreeritud uus ettevõte nimega Wildfreak OÜ kavatseb hoolikalt valitud koostööpartnerite abiga arendada põlisteadusest inspireeritud tooteid, mis sobivad kaasaja inimestele ja lahendavad terviseprobleeme.

Ettevõtte üks asutajaid Mari Liblik tõdes, et muutunud maailmas tuleb tegevuspõhimõtteid kohandada ja mõelda, kuidas igaüks ise saab maailma paremaks muuta. "Täpselt nõnda nõgesest kaubamärgi HIID all mahetooteid valmistav Margit Pruul ja suurettevõtja Tullio Liblik oma perega Hiiumaa metsades matkates arutlesid," ütles Liblik.

Tema rääkis, et Eesti saarte loodus on puhas ja rikkaliku kooslusega, metsikult kasvavavad taimed, mis teaduspõhiselt ja rahvameditsiinis hinnatud, jäävad aga metsa. Ometi saaks metsikutest taimedest toota innovaatilisi tervisetooteid, anda sellega oma panuse regiooni bioressursi väärindamiseks ja maaelu toetuseks, loodust seejuures kahjustamata. 

"Küsisime endilt, mida inimesed tänases situatsioonis enim vajavad, ja tõdesime, et koroonavaktsiini me tootma ei küüni, aga immuunsust tugevdavat toonikut ja loodusliku antidepressandi kapsleid suudame biokeemikute abiga laboris välja arendada küll," kinnitas Liblik. Ideedest sündiski ettevõte, mille asutajaliikmed on Margit Pruul, Mari ja Tullio Liblik. "Me kõik oleme näoga metsa poole ja heas mõttes loodusravifriigid ning sellest ka ettevõtte nimi – Wildfreak."

Tootmisruumid on Mari Libliku sõnul plaanis rajada Saaremaale ja tootearendusega tehaksegi juba peatselt algust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles