Saaremaa alkoholireform kahaneb kosmeetiliseks muudatuseks (4)

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VÄGISI POLE MÕTET: Kuressaare kesklinnas jalutanud Marit Berendson ütles, et ta kindlasti ei poolda lausjoomist varase hommikuni, kuid selle vägisi ja ilma katsetamata piiramine ei tundu olevat mõistlik. Tema arvates leiab inimene, kes juua tahab, selleks alati võimaluse. Pandagu siis kõrtsid kinni kas kell kolm või kell kuus. Muutused peavad pihta hakkama inimesest endast.
VÄGISI POLE MÕTET: Kuressaare kesklinnas jalutanud Marit Berendson ütles, et ta kindlasti ei poolda lausjoomist varase hommikuni, kuid selle vägisi ja ilma katsetamata piiramine ei tundu olevat mõistlik. Tema arvates leiab inimene, kes juua tahab, selleks alati võimaluse. Pandagu siis kõrtsid kinni kas kell kolm või kell kuus. Muutused peavad pihta hakkama inimesest endast. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Reformierakondlase Koit Voojärve juba kevadel tehtud ettepanek lõpetada kohapeal tarbitava alkoholi müük öösel kell 3 tuleb Saaremaa vallavolikogus teisel lugemisel küll hääletusele, kuid kellaaeg on lükatud kaks tundi hilisemaks.

Eelnõule saadeti muudatusettepanek, mille järgi esmaspäevale, teisipäevale, kolmapäevale, neljapäevale ja reedele eelneval ööl on alkoholimüük kohapeal tarbimiseks keelatud ajavahemikul 02.00–06.00 ning laupäevale ja pühapäevale eelneval ööl kell 05.00–07.00. 

Eelnõu näeb ette kellaaegu 03.00–06.00 ja 03.00–07.00. Praegu lõpeb kohapealne kärakamüük öistes lõbustusasutustes üldjuhul kella 6 paiku varahommikul, kui viimsed pidutsemiskohad uksed sulevad. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles