Kuressaare kesklinn on maastikuarhitektide liidu aastapreemia nominent

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Kuressaare kesklinn.
Kuressaare kesklinn. Foto: Pilleli Läets

Maastikuarhitektide liidu aastapreemiatele laekus sel aastal rekordilised 34 projekti –  nominentide seas on ka Kuressaare linnakeskus.

Rahvusvaheline žürii, kuhu kuulusid maastikuarhitektid Pia Kuusiniemi, Laura Männamaa ja Sulev Nurme, urbanist-linnaplaneerija Kristi Grišakov ning arhitekt Elo Kiivet, on teinud projekte vaadates Eestile tiiru peale ja valinud nende hulgast 12 nominenti. Laureaadid kuulutatakse välja 9. detsembril auhinnatseremoonial “Eesti arhitektuuripreemiad 2020”.

Žürii valis välja 12 nominenti neljas kategoorias. Kuressaare linnakeskus, mille autorid on Häli-Ann Tooms ja Mari-Liis Männik (Projekt Kuubis), on nomineeritud kategoorias “Linnasüda”. Samas kategoorias konkureerivad Elva linnasüda ja Paldiski linnaväljak.

Maastikuarhitektide liidu aastapreemiate laureaadid kuulutatakse välja detsembris arhitektuurivaldkonna auhinnatseremoonial “Eesti arhitektuuripreemiad 2020”, mida korraldavad ühiselt arhitektide, maastikuarhitektide ja sisearhitektide liit. Aastapreemia on rahaline, selle väljaandmist toetab Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles