Prantsuse suursaadik tutvub visiidil Saaremaaga

Kristina Õun
, Reporter
Copy
KURESSAARE LINNUSE TUURIL: Saaremaa muuseumi külastusjuht Edith Sepp tutvustas Prantsuse suursaadikule Éric Lamouroux’le ja kultuurinõunik Éric Bultelile eile ennelõunal Kuressaare linnuse põnevat ajalugu.
KURESSAARE LINNUSE TUURIL: Saaremaa muuseumi külastusjuht Edith Sepp tutvustas Prantsuse suursaadikule Éric Lamouroux’le ja kultuurinõunik Éric Bultelile eile ennelõunal Kuressaare linnuse põnevat ajalugu. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile alustas oma kahepäevast Saaremaa visiiti Prantsuse suursaadik Éric Lamouroux, kes kauaoodatud külastuse raames tutvub kohalike vaatamisväärsuste, kultuuriobjektide ja toidukultuuriga.

Visiidi käigus kohtub läinud aastal Prantsuse suursaadikuna Eestis ametisse asunud Éric Lamouroux Saaremaa vallavanema Mikk Tuisu ja vallavolikogu esimehe Tiiu Aroga. Eile külastas ta Kuressaare linnust, Tallinna tehnikaülikooli väikelaevaehituse kompetentsikeskust ja Kuressaare ametikooli. 

Prantsuse suursaadik tõdes, et saarlaste külalislahkus on olnud märkimisväärne, ja tundis ka rõõmu, et tema visiiti on seni saatnud mõnusalt soe sügisilm. Eriti suurt muljet avaldas suursaadikule Kuressaare ametikool nii andekate õpetajate, erialade kui ka suurepärase inventari ja tehnika poolest. 

“Minu poeg õpib Prantsusmaal graafilist disaini ning ma arvan, et tallegi pakuks siinne koolikeskkond suurt huvi. Loodan, et tal õnnestub samuti millalgi Saaremaad külastada,” märkis Éric Lamouroux. 

Kuigi see ei ole Prantsusmaa suursaadiku jaoks päris esimene Saaremaa visiit – eelmisel nädalal käis ta saarel koos abikaasaga –, on tal nüüd võimalus Saaremaad laiemalt avastada. 

“Ma olen seda väga oodanud, sest Tallinnas on mult tihti küsitud, kas mul on juba olnud võimalust Eesti saari külastada, ja see on mul pikalt ka plaanis olnud,” rääkis Lamouroux, lisades, et prantslasele kohaselt ootab ta pikisilmi ka kohaliku toidu ja veini maitsmist. 

Sama ootuselev oli ka kultuurinõunik Éric Bultel, kes märkis, et sai neljapäeval Kuressaare kultuurikeskuses toimunud keeltekohvikus asendada haigestunud prantsuse keele õpetajat ning noorte inimeste huvi prantsuse keele vastu olnud väga suur.

Lisaks Kuressaarele külastas suursaadik Lamouroux oma visiidi käigus Karala küla, millel on Prantsusmaal sõprusküla Trémont-sur-Saulx, ning tutvub WOW! vabaajakeskuse ja Triigi Filharmooniaga. Põnevusega ootab suursaadik oma sõnul Kaali meteoriidikraatri külastust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles