Audit Kuressaare haiglas suuri puudusi ei tuvastanud

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare haigla
Kuressaare haigla Foto: Kristina Kretova/Saarte Hääl

Kui tänavu mai alguses nõudsid mitmed Kuressaare haigla arstid ravijuht Edward Laane lahkumist väidetava ebaprofessionaalsuse tõttu, siis nüüd valminud haigekassa audit haiglas suuri puudusi ei tuvastanud. 

Aprilli lõpus alustas haigekassa Kuresaare haiglas sihtvalik-auditiga “Covid-19 patsientide ravi Kuressaare Haiglas”, kus hinnati 97 COVID-positiivse patsiendi ravidokumente. Töö tulemused annavad ülevaatliku pildi ravil viibinud patsientidest ja nende ravist. 

Haigekassa juhatuse liige Maivi Parv ütles, et haigekassa kirjeldas sihtvalik-auditis ravidokumente erialase töögrupiga kokkulepitud hindamiskriteeriumide alusel. Kriteeriumid olid näiteks, kuidas patsiendid haiglasse saabusid, kas nad tulid ise või kiirabiga, millised olid kaebused, uuringud ja ravi ning kui seisund halvenes, mida patsiendiga siis edasi tehti. 

Tulemusena leiti, et ravidokumentide sissekanded andsid ülevaate ravikäsitlusest, saadi ülevaatlik pilt patsientidest ning raviprotsessist. Parve sõnul on patsientide ravi täpsemaks hindamiseks vaja läbi viia kliiniline audit ja otstarbekas on hinnata ravi kõigis haiglates, mis COVID-patsiente vastu võtavad.  

“Kokkuvõttest selgus, et kevadel töösse võetud ajaperiood on sisukamate järelduste tegemiseks liiga kitsas ning ei võimalda anda hinnangut üksikute ravijuhtude käsitluse kvaliteedile. Samas oleme töögrupilt saanud soovituse teemaga jätkata. Plaanime alustada kliinilise auditiga, kuhu kaasame lisaks Kuressaarele ka teised haiglad, kus COVID-patsiente ravitakse. Erialaspetsialistide koostatud võrdlev COVID- patsientide käsitluse hindamine võimaldaks anda edaspidi parimaid ravisoovitusi,” lisas juhatuse liige. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles