Kriisistaap tõmbas avalikele üritustele pidurit

Copy
Praeguse seisuga on ära jäetud Saaremaa ühisgümnaasiumi kabareeetendused linnarahvale.
Praeguse seisuga on ära jäetud Saaremaa ühisgümnaasiumi kabareeetendused linnarahvale. Foto: Siim Metsmaa / Saarte Hääl

Ehkki viimastel päevadel on Saaremaale lisandunud mõned positiivsed testitulemused, on olukord võrreldes Eesti teiste piirkondadega rahulik, tõdes eile kogunenud Saaremaa koroonakriisistaap. 

Mikk Tuisk
Mikk Tuisk Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Siiski kehtestati vallavanem Mikk Tuisu käskkirjaga juba üleeile vallavalitsuses ja hallatavates asutustes koroonaviiruse leviku tõkestamise meetmed. 

Muu hulgas annavad need juhiseid mitte võõrustada külalisgruppe väljastpoolt Saare maakonda, mitte käia väliskomandeeringus ega korraldada suure osalejate arvuga avalikke üritusi. 

Samuti on vallavalitsus andnud suunise mitte planeerida riskirühmadele suunatud avalikke üritusi. 

Eakate päeva tähistamiseks korraldatavad üritused, mis on tänaseks juba välja kuulutatud, võivad toimuda, kuid tuleb järgida üldisi terviseameti soovitusi, tagada inimeste hajutatus siseruumides ja omavahelise distantsi hoidmine.

Praeguse seisuga on ära jäetud Saaremaa ühisgümnaasiumi kabareeetendused linnarahvale. Reedel etendus küll toimub, aga seda filmitakse. Ära jääb ka SÜG-i õpetajate päeva laat. 

“Loodan, et hallatavate asutuste juhid mõistavad, et praegu on mõistlik olla ettevaatlik ja suured üritused ära jätta,” ütles vallavanem Mikk Tuisk

Vallavanema kinnitusel saavad teised korraldajad oma üritusi Saaremaal läbi viia, järgides valitsuse ja terviseameti kehtestatud nõudeid. See puudutab näiteks Saaremaa rallit ja Saaremaa kolme päeva jooksu. 

Kuna ka võrkpallivõistlusi, täpsemalt Saaremaa Võrkpalliklubi mänge, ei korralda vallavalitsuse hallatav asutus, siis vallavanema käskkiri neid üritusi ei puuduta.

Vallaelanikke, kliente ja teisi asutusi teenindavatel töötajatel tuleb võimalusel teistega distantsi hoida. Samuti peavad nad propageerima ning kasutama elanike teenindamisel näost näkku suhtluse asemel telefoni ja e-kanaleid. 

“Töötajal, kelle enesetunne on halb või kel esinevad koroonaviirusele viitavad sümptomid, on rangelt soovituslik jääda koju,” märkis vallavanem Mikk Tuisk oma käskkirjas. Tema sõnul tuleks koju jäämiseks olenevalt asjaoludest kasutada haiguslehte või puhkust, võtta tervisepäevi või teha kaugtööd. 

Asutuse juhil tuleb tagada, et ruume, kus kliente teenindatakse, desinfitseeritaks regulaarselt. Teenindusletil või selle läheduses peavad desovahendid olema kättesaadaval kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles