Täiskasvanud ootavad õpiampse!

Copy
KTG koolijuht-andragoog Ly Kallas
KTG koolijuht-andragoog Ly Kallas Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Kuna elutempo on tänapäeval kiire, siis eelistavad erinevate erialade inimesed pikemate koolituste asemel järjest enam nn õpiampse ja veebikoolitusi. See on aja märk,” kirjutab koolijuht-andragoog Ly Kallas, täiskasvanuhariduse nõukogu liige.

Täna algav täiskasvanud õppija nädal (TÕN) on mõeldud eelkõige täiskasvanuhariduse ja elukestva õppe populariseerimiseks. TÕN-i raames toimub Eesti erinevates piirkondades palju põnevaid õpitubasid, loenguid, ettevõtmisi. 

Eesti rahvaülikoolide liit on otsustanud TÕN-i raames esmakordselt viia läbi üle-eestilise virtuaalse rahvaülikoolide päeva, kus erinevate piirkondade rahvaülikoolid tulevad välja oma  teemadega. Kõike seda on võimalik jälgida 8. oktoobril kell 10.45–20.15 aadressil www.rahvaulikoolideliit.ee. 

Ka Kuressaare täiskasvanute gümnaasiumi (KTG) allüksusena töötav Kuressaare rahvaülikool on üks selle päeva osalejaid. Meie rahvaülikool pakub lisaks rahvaülikoolide päevale muid üritusi, mille kohta saab infot nii Facebookist kui ka KTG kodulehelt.

Lisaks oma rahvaülikooli loengutele korraldab Kuressaare täiskasvanute gümnaasium täiskasvanud õppija nädalal koostöös Punase Risti Saaremaa seltsiga õpitunni elustamise ja viirusekaitse teemal. Õpitund algab homme ehk 7. oktoobril kell 9.30. 

Täna kell 17 jätkame inglise keele kursusega taasalustajatele. 7. ja 14. oktoobri õhtul toimub veebis õpituba, mille viib läbi Tartu koolitaja ja terapeut Katrin Alujev. Täpsemat infot leiab ning end registreerida saab aadressil www.ktg.edu.ee/rahvaylikool.

Haridus- ja teadusministeeriumi juures kokkukutsutud täiskasvanuhariduse nõukogus on viimasel ajal üks põhilisi teemasid täiskasvanute koolituse seaduse uuendamine. Seal püütakse arvestada muutustega ühiskonnas, õppijate ootustega (õpiampsud jne) ning koolitusasutuste kvaliteedi tagamisega. 

Eesti Hariduse Infosüsteemis (EHIS) õppekavadega registreeritud õppeasutustel on õigus  koolitusi läbinutele välja anda tunnistusi ning koolituste eest tasutud summadelt on õppijatel võimalik tulumaks tagasi saada.

Saaremaal moodustavad täiskasvanute koolitustega tegelevad  asutused, MTÜ-d, organisatsioonid, koolitajad kohaliku täiskasvanuhariduse tugivõrgustiku ning enamik neist pakub TÕN-i nädalal midagi põnevat. Jälgige reklaami! 

Täiskasvanud õppija nädal kestab 16. oktoobrini. Õppida on mõnus!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles