Usinad mesilinnud tõid saagika meeaasta

Kristina Õun
, Reporter
Copy
VALJALA MESILINDUDE TOODANG PURKI: Valjala mesinik Joel Pukk rõõmustab tänavu kümne aasta parima saagi üle ning koos äia ja kaasmesiniku Leevi Väliga on nad tulemusega igati rahul.
VALJALA MESILINDUDE TOODANG PURKI: Valjala mesinik Joel Pukk rõõmustab tänavu kümne aasta parima saagi üle ning koos äia ja kaasmesiniku Leevi Väliga on nad tulemusega igati rahul. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui möödunud aastal rõõmustasid Saaremaa mesinikud 101-tonnise rekordsaagi üle, siis ka tänavu on paljudel mesinikel põhjust heast saagist rõõmu tunda. 

"Meeaasta oli ikka suhteliselt hea. Selle kümne aasta jooksul, mil ma olen mesindusega tegelenud, on see kõige parem saak," rõõmustas noor mesinik Joel Pukk, kes koos äia Leevi Väliga Valjalas mesilasi peab. Joel sai pere kohta keskmiselt 50 kg mett ja kokku on tal 163 mesilasperet. Leevi Välil on ka oma mesilaspered, kes on samuti hea saagi korjanud.

Joel Pukk arvas, et sel aastal oli ilm igal juhul nende poolt ning tulemusega on nad väga rahul. Kõige kehvem saagiaasta, mis talle meenus, võis olla 2014, kui pere pealt õnnestus mett saada 20 kilo kanti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles