Abruka vajab spordiplatsi

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Jalgpall. Foto on illustreeriv.
Jalgpall. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Abruka saare kogukond otsib võimalusi, et saar saaks esimese spordiplatsi. Spordihuviliste eestvedaja Leet Rauno Lember märkis, et peale metsas jooksmise või meres ujumise saarel muid võimalusi ei ole. Abruka populaarseim spordiala tundub olevat hoopis male, milles peetakse ka vendade Tuulikute karikavõistlusi. Lember märkis, et sel aastal hakati kogukonna poolt lastele jõudumööda ka purjetamise algõpet jagama. Seega mõlgubki kohalikel mõttes mitmete võimalustega spordiväljak, kus saaks harrastada nii pallimänge kui ka tennist. 

Väikesaar muutub ka aina populaarsemaks elupaigaks ja sihtkohaks. Lember rääkis, et kevadise karantiini ajal tegid mõned lapsed oma e-õppe Abrukalt ära, rääkimata vanemate kaugtööst. Turiste on Abrukal sel aastal käinud augusti lõpuga 4625 inimest, eelmisel aastal oli sama arv 3019.

Leet Rauno Lembri sõnul on spordiplatside rajamist väikesaartele toetatud nii ministeeriumi kui ka omavalitsuse tasandil, võimalusi otsivad nemadki. Ta kiitis ka vallaametnikke, kes on selles osas olnud väga head koostööpartnerid ja kaasamõtlejad. Vallavalitsuse spordinõunik Aivi Auga ütles, et ministeerium on olnud idee suhtes positiivne ning ka vald on toetaval seisukohal. Hiljuti käisid ametnikud ka saarel ja vaatasid üle võimalikke asukohti, kuhu saaks spordiväljaku rajada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles