Mihkel Räim murdis end La Vuelta järjekordsel etapil esikümnesse

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Mihkel Räim võistlustules
Mihkel Räim võistlustules Foto: Mihkel Räim Official/Facebook

Israel Start-Up Nation’i värvides sõitval saarlasest jalgratturil Mihkel Räimel õnnestus La Vuelta velotuuri neljandal etapil võtta kaheksas koht.

Mihkel kirjutab oma ametlikul fännilehel sotsiaalvõrgustikus Facebook, et kõnealune etapp oli tema jaoks sile ja siiamaani kõige kergem, ent samas ka kõige kiirem. Keskmine kiirus tuli seal pea 50km/h. Prioriteet oli Mihkel Räime sõnul Dan Martinit kaitsta. Tema sai küll vabamad käed, aga ohu korral pidi ta olema siiski valmis end ohverdama.

„Sõidu keskel hakkas Movistari tiim nalja tegema ja üritas enamasti allatuulelõigul küljetuult teha, mis oli veider,“ kirjeldas ta. „Saan aru, et proovima peab, aga kui näed, et keegi maha ei jää või vahet sisse ei saa, siis milleks tekitada paanikat. Kõik olid seetõttu närvilised.“ Õnneks rahuneti Räime andmeil üsna pea maha. Kiirused tõusid kohati aga siledal maal 75km/h, mis oli omaette kogemus.

„Lõpus olid kaks meest meie liidril abiks ja mina istusin tema taga, kui peaks midagi juhtuma ja siis 10 km enne lõppu sain enda teed minna,“ kirjutab Räim. Ta möönis, et sellises olukorras on kerge teha valesid otsuseid ja raske õigeid. Peab kuulama sisetunnet.

Viimases kurvis oleks võinud ratturi hinnangul küll veidi agressiivsemalt käituda ja ehk oleks ta sel juhul lõpetanud isegi mõne koha võrra eespool. „Siiski olen väga rahul, et suutsin esikümnesse end murda. Mingi imetulemus see pole, aga psühholoogiliselt üpriski tähtis verstapost,“ rõõmustas ta.

Täna peaks saarlasest ratturi hinnangul olema võistlustel juba veidi raskem päev.

La Vuelta on Tour d’France’i ja Giro di Italia kõrval maailma üks kolmest mainekamast velotuurist. Selleaastast velotuuri sõidetakse 20. oktoobrist 8. novembrini. Kokku on 18-etapilise velotuuri pikkuseks 2882 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles