Vald jättis Pammana elanikud kohtumaia taluniku meelevalda

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
NÕUTUD JA NÖRDINUD: Arli Toompuu, Andreas Kurta ja Urmas Metsamaa arutavad Soela sadamahoones kallasraja ja teedesulgemisega seotud probleeme.
NÕUTUD JA NÖRDINUD: Arli Toompuu, Andreas Kurta ja Urmas Metsamaa arutavad Soela sadamahoones kallasraja ja teedesulgemisega seotud probleeme. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pammana poolsaare elanikud lootsid Saaremaa vallalt abi inimeste liikumisvabadust pärssiva taluniku kammitsatest vabanemiseks, aga pidid pettuma.

Pammana küla Kärdi talu peremees Valdeko Humal kaotas millalgi pärast maade erastamist võime sugulaste ja naabritega läbi saada. Hakkas enda ja teiste vahele tõmbama punast joont, mida ta aina tumedama tooniga üle võõpab.

Naabrite maavaldusi kasutab Humal süümepiinadeta, aga teisi oma maadel näha ei taha. Nii kestab see juba pikka aega. Kaks aastat tagasi sulges Humal oma kinnistul ajaloolise külatee ja ehitas selle asemele krundi teise serva uue. Teele pani talunik ette kaameraga varustatud elektroonilise värava ja andis igale kinnistuomanikule selle avamiseks ühe puldi. Ülejäänud huvilistele avaneb värav ainult perekond Humala nõusolekul. Seda võimalust kasutavad regulaarselt elektrikud, kes käivad Pakulaiul Hiiumaa alajaama hooldamas. Tööasjus Pammanal käinud Leisi teenuskeskuse juhilt küsis Kärdi talu peremees passi. Omaaegse Leisi valla ametnikel olevat Humalaga asju ajades lausa politseinik julgestuseks kaasas olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles