Politsei leiab, et saarlased on tublid maskikandjad

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Politsei on Saaremaal kontrollinud ka maskinõude täitmist ja tõdeb, et saarlased on üsnagi kuulekad maskikandjad.

Matis Sikk
Matis Sikk Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Kuressaare politseijaoskonna patrullijuht Matis Sikk ütles, et politsei pöörab maski kandmisele tähelepanu oma tavapärase töö käigus ning vajadusel politseinikud vestlevad inimestega ja selgitavad, miks maski kandmist nõutakse. 

“Üldjuhul on inimesed olnud väga mõistvad. Kiidan saarlasi, sest üldiselt on meil maskide kandmisega väga hästi. Usun, et seda võib igaüks ka ise täheldada,” rääkis Sikk.

Ka läinud pühapäeval käisid politseinikud erinevates kauplustes, bussijaamas ja ühes tanklas ning võisid tõdeda, et maski ei kandnud mõni üksik. “Politseinikud vestlesid nendega, pärast mida panid need inimesed endale näo ette näiteks salli või said politseinikelt maski,” ütles Sikk.

Patrullijuht täpsustas, et kui politseinikel on alust arvata, et inimene rikub maski kandmise nõuet teadlikult, siis teavitatakse sellest ka tervise-

ametit. 

“Võimalikke rikkumisi politsei ei menetle ja inimestele trahvi ei tee, kuid vajadusel saadame info terviseametile, kes teeb edasised otsused. Praegu on viiruse leviku aeglustamiseks vajalik igaühe panus. Lisaks inimestele saavad viiruse leviku takistamisele kaasa aidata ettevõtted, kes teavitavad inimesi kehtivatest piirangutest,” rääkis Matis Sikk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles