Huvikoolid valmistuvad piiranguteks

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Jan Važinski
Jan Važinski Foto: Allan Mehik

Kuressaare spordiklubide ja huvikoolide esindajad kinnitavad, et nad saavad piirangutega hakkama, kuigi need on esialgu väga segased. 

Kuressaare muusikakooli juht Tarmo Berens ütles, et nad elavad juba üsna vaheajarütmis ja suurem õppetöö on lõppenud. Jõulukontsert korraldati seekord juba kuu alguses ja kooli juubeliüritused jõuti ka ära teha. 

Kui kontaktõppe keeld kestab pikalt ja jätkub ka uuel aastal, tuleb pilliõpetamine kolida samamoodi distantsõppele nagu kevadel. Berens usub oma sõnul, et nad saavad hakkama, kuid sel viisil pilliõpe läheb palju aeglasemalt. Ta lisas, et mahajäämise protsent on umbes kuus-seitse. 

FC Kuressaare noortetreeneri Jan Važinski sõnul tähendab valitsuse otsus, et trenni tuleb teha väljas ja väikestes gruppides, nagu tehti kevadelgi. Seega on see juba läbitud tee. Ta märkis, et oluline vahe võrreldes kevadega on ilm. Siis oli juba soe, kuid nüüd läheb aina külmemaks. 

See, kas siseruumides üldse trenni teha ei tohi, oli Saaremaa spordikooli juhile Mati Mäetalule eile veel ebaselge. Ta ootab ära haridusministeeriumi täpsed suunised ning seejärel otsustatakse ka, kas ja kuidas õppetöö järgmisel  nädalal jätkub. 

Vaata ülevaadet uuest nädalast kehtima hakkavatest piirangutest SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles