SUUR GALERII Baltic Workboats avas ukse maailma sõjalaevade turule

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy

Eile ristiti Baltic Workboatsi Nasva tehases Eesti mereväele ehitatud väekaitsekaatrid Risto ja Roland, mis avab laevatehasele välisturgudel täiesti uusi võimalusi.

Tegemist on kaitseministeeriumi arengukava raames tehtud erandhankega, mis toodi ajaliselt ettepoole. Sarnaseid hankeid tehakse ka teistes Euroopa riikides, et suunata raha tagasi oma riigi majandusse. Riigi kaitseinvesteeringute keskuse õhu- ja mereväe kategooriajuht Asko Kivinuk ütles, et tavaolukorras kulunuks sellise laeva ehituseks lepingust kuni veeskamiseni 12–16 kuud, antud juhul õnnestus seda teha kaheksa kuuga. Relvasüsteemide tarne võtab tavaliselt aega 18 kuud, selle projekti raames saadi need kätte kuue kuuga.

“See kõik näitab väikese Eesti kõrget kompetentsi ja efektiivsust. Lisaks on oluline rõhutada, et tänu sellele projektile on Eesti laevaehitajad saanud oma portfelli sõjalaeva, mis avab neile täiesti uue turu ja võimalused. Ilma kodumaise referentsita on sellele turule pääsemine peaaegu võimatu,” lausus Kivinuk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles