Kunstnikepaar kaotas tules elumaja ja aastakümnete loomingu

Kristina Õun
, Reporter
Copy
HÄVITAV LÕÕM: Päästjad likvideerisid põlengu kell 2.24. Suurema hoone eluruumide poolne ots sai tugevalt tule- ja veekahjustusi.
HÄVITAV LÕÕM: Päästjad likvideerisid põlengu kell 2.24. Suurema hoone eluruumide poolne ots sai tugevalt tule- ja veekahjustusi. Foto: Päästeamet

Ööl vastu neljapäeva märkas üks inimene Kuivastu külas talumaja katusest tõusvaid leeke. Tulelõõm neelas kunstnikest abielupaari Urmas ja Mari Viigi suvila, hävitades hoolikalt ülesehitatud elumaja ühes selle allkorrusel asunud kunstistuudioga. 

"Siiamaani oleme olnud mõisa vanast kuivatist kohandatud elamus. Selle katus on tehtud muide Estonia teatri katusekividest. Need olid pärast mahavõtmist väga hooletult ladustatud ja me saime päris viimasel hetkel ligi. Maja ise on igavene pikk kolakas," ütles Urmas Viik Tõnis Kipperi 2018. aastal kirjutatud Oma Kodu loos. 

See oli maja, kus Urmas koos abikaasa Mariga veetis suved ja nädalalõpud ning paik, kuhu tulid kokku lapsed oma peredega. Nüüd ei ole sellest alles muud kui ahervare.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles